Thursday, September 30, 2021

LEAVE CANCELLATION

 Assalamualaikum.. 


Since cuti tahunan aku masih banyak, tak salah aku setakat bulan September 2021, masih ada balance 14 hari, jadi aku pun plan nak ambik cuti seminggu lepas habis PKPD. Alkisahnya, PKPD habis awal dari tarikh sepatutnya. 


Asalnya 5 September sampai 18 September, tapi sambung pulak ke 19 September sampai 2 Oktober. Tapi dalam 22 September, MKN umumkan yang PKPD Taman Samudera, Manjung ditamatkan. Lompat bintang kami semua!


Semua dah rasa burnt out gila duduk rumah! Hahahaha... Walapun aku ni bukanlah jenis yang selalu keluar, tapi mentally memang dah set, PKPD tak boleh keluar, kena duduk rumah, itu yang rasa tersangat-sangat 'letih".


Jadi, bayangkan penduduk sini yang bekerja sendiri ataupun yang makan gaji, hilang sumber pendapatan depa sepanjang PKPD ni.


Kebetulan PKPD ni ditamatkan awal, aku pun fikir-fikir, biarlah cuti aku tu. Aku still maintain dengan cuti dari 4 September sampai 8 September. Sekali rupanya team mates aku pun ambik cuti tarikh yang sama.


Since keperluan untuk dia ambik cuti tu lebih penting, so aku dulukan dia, terpaksa lah aku cancel kan cuti aku. But it's OK, utamakan mereka yang lebih penting. So aku pun inform HOD aku, aku nak ambik cuti 30 September. Jadinya, harini aku pun cuti!!!! Yeahhh...


Pagi-pagi aku dah masak nasik awal-awal, goreng mee, memang tak on laptop langsung. Bahagia betul cuti macam ni, kalau boleh taknak fikir pasal kerja langsung, tapi macam agak mustahil, harini fokus nak jadi suri rumah je, tengok anak-anak masuk kelas PDPR, basuh baju, sidai baju. Wehuuuu.....

No comments: