Tuesday, October 12, 2021

Cadangnya nak ke Aeon malam ni

Cadangnya nak ke Aeon malam ni..


Harini aku masuk ke ofis lepas solat zohor. Masuk sekejap, clearkan apa yang patut sebab 14-19 Oktober kan aku nak balik kampung, jumpa keluarga terchenta! Ohhh tak sabarnya.


Selalunya aku duduk 2,3 jam je, tapi lepas suami aku cakap yang dia balik awal harini, aku pun stay lebih lama. Kebetulan memang banyak kerja nak dibereskan. Nak guide budak baru jugak. Risau nanti bila aku cuti, dia struggle nak handle kerja-kerja aku. Kesian dia nanti.


Siapkan kerja-kerja, 6 lebih jugak baru balik dari office. Teringat pulak nak cod kerepek yang customer order semalam. Memang awal-awal aku dah masukkan kerepek yang customer pesan dalam kereta. Tapi bila tengah busy siapkan kerja, terlupa pulak pasal nak cod tu.


Jadi, aku whatsapp customer dulu, tanya dia ada dirumah tak, aku nak hantar kerepek. Alhamdulillah, dia ada di rumah. Jauh jugak nak ke rumah customer ni, cas cod RM2 ni macam tak berbaloi. Hahahaa. Next time suruh je suami aku hantar dengan moto. RM2 cod charges ni sumpah tak berbaloi kalau cod dengan kereta. Hahahaa…


Selesai cod, terus balik ke rumah. Fikir-fikir macam nak singgah Aeon Manjung sekejap, beli makanan apa yang patut, tapi haihhh letih pulak. Terus tekan minyak balik ke rumah. Sampai kat rumah, tengok nasik dan lauk yang aku masak sebelum ke office tadi dah habis. Order lah nasib goreng dekat Grab Food.


Nampak Nasi Goreng Kambing dan Nasi Goreng Daging tu macam sedap. Lama jugak tak makan kambing. Teringin lah pulak! Dapat makan kambing bakar sedap nih. Menjerit-jerit anak cacing dalam perut nih kalau dapat makan kambing bakar harimau teriak. 😂


Habis solat magbrib, terus makan nasik goreng kambing. Lapar punya pasal, habis nasik tu aku balun sorang-sorang. Ya Allah, buruknya perangai. Hahaha…


Cakap dengan suami, lepas isyak kita pi Aeon  ye..


Habis solat isyak, capai handphone, masuk bilik, on aircond, terus landing. Hahahaha. Aeon ke mana, apa ke mana. Esok-esok lah, harini dah penat. 


Ok, itu je nak cerita. ☺️




Nasi goreng kambing order dengan Grab Food

No comments: