Saturday, October 9, 2021

Cuba Nasib

Bila aku dengar yang budak dekat QA department tu dah nak berhenti, aku pun cuba melawak dengan kawan-kawan aku, yang mungkin aku patut cuba apply position budak tu.


Kawan-kawan aku, why not, cubalah.


So, aku beranikan diri whatsapp manager department tu, kebetulan jugak memang aku simpan nombor dia.


Tak ada rezeki aku, position yang aku nak cuba tu, luar dari bidang aku. Kena ada background dalam science, sedangkan aku background in business, purchasing, shipping. Hahahaa.


Tak apa lah, janji aku dah cuba. Dapat tak dapat, belakang cerita. Kenapa nak sangat keluar dari department aku sekarang ni?


Entah lah, penat. Penat otak, penat segala segi. Malas nak cerita kat sini. Sebelum ni pun bukan tak pernah aku cuba nak masuk department lain, tapi itulah, belum ada rezeki aku lagi.


Bak kata orang lain, nak keluar dari department ni ke department lain tu boleh, tapi dengan cara resign sahaja.


Jadi, bertahan je lah. 







No comments: