Showing posts with label #blogging. Show all posts
Showing posts with label #blogging. Show all posts

Saturday, September 18, 2021

Google Adsense - Earning at risk, apa benda tah ni..

Assalamualaikum 


Aku buka account Google Adsense aku, saja nak sedapkan hati, mana tahu tiba-tiba account aku dah cukup USD 100, so aku boleh cash out duit dari account Google Adsense aku.


Tapi tu semua hanyalah mimpi dan angan-angan aku. Hahaha. Aku hampir give up, same feelings masa aku mula-mula cuba nak link kan blog aku dengan Google Adsense, tak tidur malam aku dok fikirkan cara-cara nak link dan connectkan blog aku dengan Google Adsense. 


Dengan tak tahu malu, tanpa segan silu, aku contact dengan seorang blogger ni, padahal aku langsung tak kenal dia. Hahahaha.


Banyak jugak la dia explain pasal blog dan Google Adsense ni dengan aku, sebabnya dah banyak ilmu dia, jadi janganlah malu untuk bertanya. Income dia pun dah masyuk sebab pageviews ke blog dia tinggi gila!

OMG!!!


Teringin weh nak ada pageviews berjuta macam dia. Ni harini aku tengok dalam account Google Adsense aku asyik show ‘Earning at risk - You need to fix some ads.txt file issues to avoid severe impact to your revenue’.


Apa benda ni weh???


Aku tengok stats, sendu gila stats ke blog aku. Jadi jangan mimpi lah nak dapat income dari berblogging ni.


Eh.. siapa-siapa yang mahir pasal blog dan Google Adsense ni, help me please. 


Nahhh.. sendu gila kan. Hahahaha..