Showing posts with label Manjung Blood Donation. Show all posts
Showing posts with label Manjung Blood Donation. Show all posts

Sunday, October 3, 2021

Kempen Derma Darah Bergerak Hospital Seri Manjung Bulan Oktober 2021



Pinjam gambar dari page Manjung Blood Donation. Jadual kempen derma darah Hospital Seri Manjung bulan Oktober 2021.


Ada siapa-siapa yang free harini?
Jom pergi derma darah di Aeon Manjung, Perak sama-sama nak tak??
Nahh.. aku share sekali jadual derma darah untuk sepanjang Oktober 2021 ni.


Insyaallah, aku nak derma darah harini.
Sebab dah cukup 3 bulan sejak tarikh last aku derma darah. Last aku derma darah haritu 1 Julai 2021.


Kalau dapat derma darah harini, tercapai sudah lah target 2021 aku nak derma darah 4 kali tahun ni. Harap-harap tercapai, tapi risau jugak sebenarnya, adik aku dah 2 kali try nak derma darah, tapi tak lepas.


Hemoglobin (HB) dia low, kalau tak salah aku untuk perempuan kena lebih dari 12.5. Tak pernah-pernah pulak HB dia low sampai 2 kali berturut-turut nak derma darah tak lepas.


Sekarang aku nak sambung rehat, lepas tu nak makan banyak sikit sebelum pergi derma darah. Risau pulak kang aku pitam kat sana.