Tuesday, January 31, 2012

ALAH BISA TEGAL BIASA.. HO YEAH!!!


Aku teringat masa mula2 kerja lepas beranak kat Emran haritu. Masuk kerja pukul 8, balik kerja 5.30. Rumah pengasuh Emran pulak dalam base TLDM, kadang2 nak masuk / keluar TLDM tu, kereta kena tahan kot2 depa ingat aku nak bawak lari bom / peluru. Kadang2 sampai rumah dah pukul 6, mandi dan solat asar, terus bertungkus lumus masak kat dapoq. Masa makan pulak sebelum maghrib, jadi hangpa imagine la berapa jenis lauk aku mampu masak dan lauk apa aku jamu laki aku makan. Hihi.

Masa tu punya la kelam kabut, dengan pagi nak hantaq anak pi rumah pengasuh, lepas tu celapak pi kerja. Mujuq tempat keja ni masa dia flexible, hg masuk keja lambat, hg balik la lambat sikit. Takpun, hg ganti la bila2 pun masa yang hg lambat tu. Sekarang ni 5.15 aku make sure aku dah on the way pi ambik Emran, sampai kat rumah, kalau laki aku ada, dia masak nasik dengan goreng ikan siap2. Kadang2 dia balik awal, aku sonok la sebab dia tolong masak semua dah. Aku makan ja. Sonok woo.

Kalau laki aku duty, aku tak masak nasik, aku makan megi,tak pun makan roti ja dengan melo. Haha. Aku malas nak masuk. Masa awal2 dok kat rumah sewa ni, kiri kanan depan rumah takdak orang. Masa tu bukan takut kat hantu sangat, tapi takut lebih kat orang. Banyak kes curi kat situ. Takut la kalau depa tau aku dok sorang2, dengan jiran kiri kanan takdak, sekali depa mai "ziarah" aku. Masyaallah, harap2 tak jadi la benda2 camtu. Awal pregnant kat Emran tu aku demam teruk sampai takleh bangun. Dengan lapaq, dengan tak larat, terkedang aku tidoq sambil teriak. Laki lak takdak, kena duty. Sedih, masa tu la teringat kat mak. Sedapnya ayaq melo mak bancuh tiap kali aku demam. Hahahaha.

La ni lepas Emran dah 5 bulan, aku rasa jadual aku tiap2 hari makin selesa. Dah tau macam mana nak manage tak bagi kelam kabut sangat. Kalau nak rilek sikit, aku siapkan beg sekolah Emran siap2 malam tu, basuh baju lepas maghrib, sidai awal baju2 tu. Pinggan kalau tak sempat basuh, letak pi la bagi penuh dulu dalam sinki tu, nanti laki aku balik awal, dia tolong basuh. Hahahaha.
Emran demam lepas kena cucuk 5 bulan, aku cari towel tak jumpa dah.
Letak je la napkin dia yang kusam tu. Letak kool fever yang haram tak kool pun. Haha.





Baru boleh meniarap.

Sibuk nak angkat punggung pulak. Sampai tertonggeng2.

Dah give up plus letih. Kena baringkan dulu, satgi meniarap lain.

Dah besaq2 pun kena pakai sarung tangan lagi. Kuku tajam sangat, garu muka sampai calaq.
Dah tak ensem anak aiiii. *Gedik pulak mak dia.

Monday, January 30, 2012

30 RINGGIT

Apa yang boleh dibuat dengan 30 ringgit? Dengan 30 ringgit, aku boleh isi minyak kereta putihku dan guna untuk 2 minggu (pi keja balik keja, siap pi meronda) . 30 ringgit jugak aku boleh guna untuk topup handphone maxis aku (boleh guna sebulan).30 ringgit  aku boleh guna untuk belanja makan untuk seminggu (beli breakfast dan lunch). 30 ringgit aku boleh beli t shirt (brand cheetah girl ka, ladylike ka). 30 ringgit lepas nak beli ayam sebelah, ikan temenung sekilo dan sayur (belanja dapur untuk seminggu).

Apahal nak kecoh sangat dengan 30 ringgit ni? Tak ada benda sangat lah 30 ringgit ni untuk orang yang rasa nilai dia kecil. Tapi bagi aku, 30 ringgit macam2 boleh buat.

Alkisahnya, hari tu ada jiran datang rumah, nak pinjam 30 ringgit. Lupa pulak alasannya, mungkin kad atm kena telan, tak pun gaji belum masuk. Kalau tak salah aku, memang itu la alasan yang jiran aku bagitau kat laki aku. Tak ada masalah nak pinjamkan 30 ringgit, aku siap cakap kat laki aku, bagi je 50 terus. Tapi laki aku cakap, tak payah la, 30 ringgit dah cukup.

Dah berbulan rasanya pinjam 30 ringgit tu, tapi sampai sekarang tak bayar. Siap cuba elakkan diri, parking moto kat tempat jauh, takut bertembung barangkali. Walaupun cerita ni antara jiran aku dengan laki aku, tapi tak baik aniaya laki aku yang baik itu. Laki aku dah la muka naif, senang- senang nak ambik kesempatan. Keh3x.


Tangan budak naif. Hitamnya, macam tangan bangla pulak. Hahaha.


Lu ingat brader, lepas ni lu susah, jangan ingat gua nak suruh laki gua tolong. Wahahaha. Macam kejam la pulak. Buat baik berpada-pada, hutang orang kena bayar. Kih3x. Sekian, dari GC yang mata duitan. ~~

Friday, January 27, 2012

aku terperangkap!

Berat aku sebelum mengandung 48.5 kilogram

Berat aku masa dah sarat mengandung 65 kilogram

Berat Emran masa diberanakkan 2.96 kilogram

Berat aku sekarang lepas beranak 60 kilogram




Berat mengandung dengan tak mengadung lebih kurang je???

Nampak sangat aku terperangkap dalam badan perempuan mengandung!!!!! Arghhhhh...