• News

    25 August, 2010

    PUASA TAK BOLEH BERAK

    Ada amoi cina dari finance department call kawan gua
    Kawan gua pulak tak dak kat tempat beliau
    Mana pergi budak ni

    "Fasaha Sandaha not around, u call back"
    Ringkas jawapan gua

    "Heyy.. Dia pegi mana?"
    Amoi tu masih tak puas hati

    "Berak"
    Gua jawab

    "Oii.. lu puasa boleh berak meh? Lu tak makan nasik pun boleh berak??"


    Ada jugak yang nak kena tazkirah dengan gua.

    21 comments:

    aitotyati said...

    aduyai.. kalau makan makanan lain tak boleh berak ke?

    kelakarlah amoi ni. kehkeh

    Afique Zainuddin Ahmad said...

    betol! setuju dengan amoi..tak boleh berak ma..nanti lapar ma..semua itu makanan sula keluar habes ma

    Kancilbiru said...

    hahaha...dorg tak paham sangat..ada akak dulu cakap posa tak bleh makan jer, minum boleh..syiokknya la kalau camtu...:P

    HanisAzla said...

    lawak..lawak...

    sitinaminah02 said...

    # AiTotYati-haha. fenin betui kalo nak layan soalan depa.

    tak minum maknanya tak leh kencing lah ye? keh3x.


    # stiffler-lu bongokssss.. menci!


    # kak KB-susah nak explain kan kat depa ni kadang2. best pulak kan kalo posa cenggitu. haha.


    # HanisAzla-hehe. fening tauu...

    Mario said...

    ko patut berakkan dia weh...ekeke

    sitinaminah02 said...

    mario,

    tak mo lah aku, kang nampak aurat aku plak.. haha.

    ardzmarn said...

    lu kata la kat dier .. dia buang semalam punya barang.. ini hari punya makan besok baru buang..

    sitinaminah02 said...

    abg man,

    haha. yela2, esok gua bagi jawapan ni. tenkiu abg man. hehe.

    al-lavendari said...

    pertanyaan itu logik juga dari sudut biologinya, tapi tak patut ditanyakan.

    soffea said...

    kah3~

    ape lah amoi nie.. hehe

    Anonymous said...

    sapelah yg bagi ajaran sesat kat amoi ni?? hahahaha!

    sahromnasrudin said...

    salam..sib bek dia kata pergi berak, klu dia kata pergi bermanja-manja dgn PC...camno nak jawab tue??? huhuhuh

    ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

    hahahah...
    ape la amoi tu? sekolah ke tak ? takkan tu pun bley jadi kemusykilan pada dia.....huhuh

    hentakbelipat said...

    berak boleh batal ape..batal iman ah..

    Aleen Aiden said...

    ade ciri2 nak masok islam 2.lu ajak die mengimarahkan masjid.nak2 taim smayang jumaat,bley dengar khutbah.wi3

    sitinaminah02 said...

    al-lavendri-kadang2 malas nak jawab soalan depa ni. haha. tanya lah soalan yang logik sikit.


    soffea-amoi tu tak belajar sains kot. hehe.


    MDT-bongoksss tau amoi tu. haha. kan dah kena bongokss.


    sahrom-yang cakap kata berak tu aku lah, esok2 aku bagi jawapan lain pulak. haha.

    sitinaminah02 said...

    mawar_berduri,

    rasanya amoi ni sekolah takat SRP je kot. haha. jahatnyaaa...


    hentakbelipat,

    batal iman? byk la lu punya batal iman. haha.


    aleen,

    ishh.. kalau tak cukup ilmu, jangan la pandai2 nak cakap psl Islam bagai.. bagi depa, Islam tu membebankan.

    Relevan said...

    Berak keluar Murtabak beb!

    aNiS tHe BumbleBee said...

    kalau keja dengan depa mmg camtu laa jadinya..mcm2 soklan.nak tergelak jawab.haha!

    john bert said...

    haha..tnye amoi tu, die kalau diet x berak ek? sbb xmkn.

    Total Pageviews

    My Followers