• News

    27 September, 2010

    GSTT-Guru Sandaran Tak Terlatih

    Gua ada kawan. Beliau memang cun.
    Tapi jangan gatal nak mengorat, sebab beliau dah kahwin.
    Hehe.

    Kawan gua ni kerja cikgu.
    Cikgu GSTT.
    Mengajar dekat Sekolah Menengah Tungku Sulong, Jeniang.
    Dekat je dengan rumah gua.

    Dengar cerita, kementerian pelajaran dah tamatkan perkhidmatan kawan gua nih.
    Mesti ramai jugak kawan-kawan gua yang lain terkena tempias ni.
    Sebabnya akan ada kemasukan untuk cikgu-cikgu DPLI.
    Dan sebab itu juga lah, ada seorang kawan gua yang kena hantar pergi Sabah.
    Best, pengalaman baru kan.

    Yang lawaknya, bakal suami gua dan suami kawan-kawan gua kerja satu tempat.
    Nanti, senang lah gua dan kawan-kawan nak jumpa selalu.


    ps: Gua rindu zaman belajar dulu. Sekarang ni, jangan kan kata susah nak jumpa, SMS pun susah or lambat nak reply. Masing-masing ada life sendiri kan.

    19 comments:

    Mak Su said...

    elok sangat dah tu, senang nanti nak uruskan kad jemputan dan rsvp.

    moga kawan tu cepat2 dpt kerja baru yg sesuai dengannya

    Mario said...

    ok ok...gua msh menunggu kad jemputan ni...

    gadisBunga™ said...

    kenduri kat mana?

    Yunus Badawi said...

    Kesian kawan awak tu. Kalau dia duduk kat KL ni boleh juga offer dia kerja kat opis saya sbb dia cun hehehe.

    Yunus Badawi said...

    Bakal suami awak tu kerja kat mana? Kat Sabah ke? Best tau tempat tu.

    || NaFiRaa || said...

    best laaa... lepas nih boleh kuar berjemaah lah..meriahhh!!!

    sitinaminah02 said...

    Mak Su,

    yang dapat mengajar kat Sabah tu, tetap akan stay kat sana. Bakal suami dan suami kawan-kawan bukan kerja kat Sabah.

    Alhamdulillah, ada jugak kawan kat sana nanti.

    sitinaminah02 said...

    Mario,

    sabar lah. proses hantar kad jemputan akan di laksanakan bulan depan.

    Harap bersabar. Alamat dah bagi blom?

    sitinaminah02 said...

    Gadis Bunga,

    Kenduri my side kat kedah, belah bakal suami di perak.

    hehe.

    sitinaminah02 said...

    YB,

    ciss.. nak yang cun2 je.. bagitau mak adam kang. hehe.

    sitinaminah02 said...

    YB lagi,

    tak lah, kerja kat belah utara je. tak lah sampai ke sabah nun. hehe.

    sitinaminah02 said...

    Kak Nafira,

    haha.bakal suami dan suami kawan2 je kerja 1 tempat, kami golongan wanita ni tak mengikut golongan suami ke sana.

    Days said...

    jadi cikgu best.sgt best hehe.
    betul jgk weyh.kawan2 time stadi susah nak jmpe dh.aku lagi la kawan time diploma rmai yg dh lost contact..haih..rinduu

    sitinaminah02 said...

    days,

    aku tak minat jadi cikgu. tak kena dengan jiwa aku. haha.

    tu lah, kawan yang ada sekarang ni tinggal berapa kerat je lagi.huhu.

    nunaa leng. said...

    wah..dh nak kawen..jgn lupa jemput yerk! ;P

    sitinaminah02 said...

    nunaa,

    haha. rilek lah, kawin je pun.

    ok,nanti akan ada sticky post untuk invite dtg makan kenduri. hehe.

    ::cdot the dot:: said...

    bila ko kwin? katne?

    sitinaminah02 said...

    cdot,

    hah, tu la. aku dah mintak alamat, tak bagi.

    nunaa leng. said...

    uish bab2 kawen ane leh rilex2! cheq excited! hahaha... ;P

    Total Pageviews

    My Followers