• News

    25 October, 2010

    DAPAT!!

    Company yang kat Lumut tu call
    Gua dapat kerja tu
    Start 1 December
    Sehari sebelum birthday gua


    Sekarang gua kena bagi notis kat bos gua
    Gua rasa tak kuat nak berdepan dengan bos gua tu
    Gua rasa berat nak tinggalkan kawan gua yang melayu tu


    Sebab hanya kami berdua je melayu kat sini
    Gua berat nak tinggalkan rakan serumah gua


    Dan gua takut jugak kena bayar pampasan kat company sekarang
    Gua patutnya kena bagi notis sebulan
    Tapi since gua mau kawin, last day gua kat sini 13hb November



    Apa alasan yang paling best nak blah dari sini tanpa membuatkan gua kena bayar
    se sen pun kat company sekarang???
    Jawapan paling best akan mendapat hadiah
    reload sebanyak dua kupang!!!





    56 comments:

    kata kila said...

    yes!boleh jumpa lu ari ari.muahahhahahaa..cikpiaaaa, jom serang minah ni

    lu kawen dengan orang perak ke

    Mak Su said...

    tahniah gadis comel:)
    yea yea

    ada cuti lebihan tak kot kot boleh ditolak

    sahromnasrudin said...

    tahniah!!! cepatnya dpt result..sedihnya aku krn tempat baru belum tentu hang dpt blogging kan..apepun hang bakal dekat dgn suami hang..mesti senyum sampai belakang kepala kan hahahah

    || NaFiRaa || said...

    wahhhh.. tahniah2~ rezeki nak kawen la tuh..

    hang tolak annual leave pon x dapat ke cuti awal??

    sitinaminah02 said...

    @kila,

    yup. kawin dgn org perak.

    belanja makan megi hari2. semangkuk rm2. agak2 boleh maju tak bisnes aku tu? hahaha

    sitinaminah02 said...

    @maksu,

    annual leave tinggal berapa hari je, tak cukup nak tolak notis sebulan tu.

    huhu.

    sitinaminah02 said...

    @sahrom,

    aku penah p intrview tmpt ni dlu. tu sebab cepat dpt result. lgpun depa pggil aku sorang je untuk vacancy kali ni.

    haha.

    lepas ni blog aku akan senyap sunyi lah. hahaha.

    sitinaminah02 said...

    @kak nafira,

    AL dah tak banyak la kak. cuti kawin company ada bg. tapi entitle lagi ka nak dapat cuti tu kalo dah bagi notis?

    MOFASAD said...

    lumut sungai besar tak jauh mana

    Anonymous said...

    tahniah... kita tumpang gembira (^_^)

    one2paii said...

    lu kate la syarikat yang lu nak g tuh pengarah nya adalah rohsyam nuh..kira beliau nak amik lu jadi pelakon populor la..so kalo bos bagi saya benti, dan saya populor ti..saya interfreme ar nama opis bos..lu kate saya akan bg bos nama ckit sehbub saya da penah kerja ngan bos..bos baekk..sebab bos xpenah simbah umah saya ngan cat merah..mulia ati bos..cakp camtuh tau..

    Days said...

    uiks..taniah dpt keje tu hehehe.pasal alasan nak kasik boss lu tu gua xdpt nak pikir la der.gua buntu jugak same mcm lu hehehe

    ZR said...

    tahniah...dpt kerja...& dpt kawen juga...

    gadisBunga™ said...

    tahniah!! kire rezeki org nak kawen la ni. tapi sebab hadiah takat 2 kupang je, wa pospon dulu wa punye idea apa nak ckp kat bos. kuikuikui!

    Mario said...

    tahniah...happy birthday...
    ko ckpla somi ko marah kije jauh2...haha

    miya said...

    ckp ja ngan bos tuh,, xsanggupnya hati nak bejauh2 ngan suami. gerenti bos paham.

    aNiS tHe BumbleBee said...

    hoye!! congrats!!

    pas cuti kawen,hg jangan balik2 lagi dah.pestu kalo bos call,ckp kata hg kena buang negeri.hahahaha!

    sepet said...

    hang ckp kt bos, hang memang gatai nk pi tukaq kerja..


    hahaha..anyway, tahiah GC.

    BonekadalamChermin said...

    tahun lepas gua punya last day keja pun 13 november. gua yg sendiri pilih sebab gua suka 13.

    lu ckp a lu suka nk benti.
    bos pun konfem suka nk bg.

    pendapat gua la.

    cikpia said...

    habaq kat bos hang, hang mengidap penyakit kronik. kalau hang tak benti kerja dalam tempoh seminggu, bley menyebabkan kematian..... he he.....

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    alahai..

    senyap ke lepas ni.. ?

    baru jer nak kawan2..

    Che Armster said...

    cakap la hubby ko suruh pindah lumut. Sebagai isteri mithali untuk time-time yang mcm ni ko terpakse la ikut cakap suami. Perkataan "terpaksa" tu ko sebut kuat2 - mana tau bos ko nak counter bagi gaji dabel :P

    Aujinz said...

    uh uh..gua tak leh bagi cadangan..
    bab bab berenti keje gua lom expert..

    Aida Azryn said...

    Tahniah ye cik gadis comel~ :D

    aNiS tHe BumbleBee said...

    hang rembat ja harta company bos hang tue..xpon jahanamkan ja..monitor ke, pendrive, hardisk xpon kasut beliau..kompom xpayah antaq notice sebulan..beliau yang akan rela hati memberi notice 24hrs..orite tak??


    ~dari bro.speckybee

    Cik Anita said...

    tahniah..
    rezeki nak kahwin la tuuu..
    dekat dah tu dengan rumah saya. boleh singgah..hehe

    Carnation said...

    tetiba aku terpikir
    senang ke tak aku nak dapat keja pas graduate nnt?
    apapon tahniah.

    Relevan said...

    ko cakap je..ikut suami kerja kat Sandakan ke kat Limbag atau Bintulu sana..

    HaN WarreN said...

    ajak bos couple..xpun hang bayar kat bos hang rm5000 amacam senang x??

    ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

    syoknya keje kat Lumut....
    tapi tak syoknya nak kena bagi resign letter beserta alasan

    NER said...

    congratz!

    Anonymous said...

    awk,
    congrats yea...ni baru lah best...keje baru ..umah baru nnt..suami baru...hihihi

    eyyza@hotmail.com

    sitinaminah02 said...

    @paredd,

    sungai besar tu kat mana weh?

    sitinaminah02 said...

    @manje,

    thanks ye manje. ;p

    sitinaminah02 said...

    @one2paii,

    kadang2 aku rasa cam nak lempang je hang ni. hahaha.

    sitinaminah02 said...

    @days,

    hehe. takpela, aku dah bagi surat resign pn. kikikiki.

    sitinaminah02 said...

    @kazaztan team,

    terima kasih. ;p

    sitinaminah02 said...

    @GB,

    uwaaa.. 2 kupang pn kira banyak tau!! dulu dok boleh beli cekelat 4 bijik.

    sitinaminah02 said...

    @mario,

    hahahah. birthday aku lambat lagi lah. hishhhh...

    sitinaminah02 said...

    @miya,

    yerp, bagi alasan tu. ckp nak cpt2 dapat anak. har har har.

    sitinaminah02 said...

    @kak anis,

    hahaha.buang negeri ka, buang daerah ka, yg penting surat resign dah bagi.

    muka cuak gak la depa tu

    sitinaminah02 said...

    @sepet,

    aku bg alasan, aku takmo berjauhan dgn suami.

    gatai dak?

    haha

    sitinaminah02 said...

    @boneka dalam cermin,

    tak jadi berhenti 13, kena keja gak smpai 16.

    huhuhu.

    sitinaminah02 said...

    @pia,

    har har har haraaaammm...

    hahaha.

    aku bg alasan urat kentut terputuih.

    sitinaminah02 said...

    @kak azrina,

    huhuhu.

    sedihnya.

    sitinaminah02 said...

    @che arm,

    haha. memang pun aku ckp yang aku ni calon2 isteri contoh peringkat kebangsaan. bos pn dgn rela hati melepaskan aku pergi.

    kih kih kih

    sitinaminah02 said...

    @aujinz,

    so, bab apa yg expert? ngorat2 ek? hehe

    sitinaminah02 said...

    @aida,

    terima kasih ye cik aida.

    sitinaminah02 said...

    @bro speckybee,

    haha. baguih punya tnjuk ajaq. satgi buat betui2, naiya ja. hahaha.

    sitinaminah02 said...

    @anitadahahs,

    umah kat mana?

    sitinaminah02 said...

    @six september,

    insyaallah, akan ada keje yg baik utk hang nanti.


    chayok! chayok!

    sitinaminah02 said...

    @relevan,

    haha. bijaknya encik syed ni.

    sitinaminah02 said...

    @hantwo,

    aku dh ajak bos kapel dgn aku, dia takmo. katanya aku terlampau cun utk dia.

    keh3x.

    sitinaminah02 said...

    @mawar berduri,

    haha. selamat! dah bg pn surat resign. yihaaa

    sitinaminah02 said...

    @ekmi,

    tengsss

    sitinaminah02 said...

    @eyyza,

    sume serba baru. status baru. hehe. tengsss...

    Total Pageviews

    My Followers