• News

    21 April, 2011

    mendirikan rumah

    Nak mendirikan rumah, bukan pakai modal yang sikit derrrr
    Kalau nak beli rumah sekarang, koman-koman kena bayar 10% down payment
    Untung orang kerja gomen, tak payah bayar down payment

    Rumah-rumah sekarang pulak, harga bukan main mahal
    Mau 100 ribu ringgit ke atas
    Tengok tempat jugak
    Kalau kat Kedah, boleh dapat lagi yang harga bawah 100 ribu ringgit
    Tapi kalau usya harga rumah kat Lumut ni, homaigod

    Itu pasal rumah tempat tinggal
    Belum masuk part nak mendirikan rumahtangga
    Hantaran saja mau dah 10 ribu ringgit
    Orang key ell lagi mahal
    Sampai 13 ribu ringgit!!!
    Hantaran saja tu
    Homaigod lagi


    * Daripada menyewa, bulan-bulan bayar 2,3,4 ratus, baiklah beli rumah sendiri, walaupun rumah sekangkang kera.. Ekekeke.

    * Kaum lelaki, selamat berjimat cermat dan menyimpan duit untuk perbelanjaan kawin. Nak jimat, ajak je nikah kat siam. Balik Malaysia, jangan lupa daftar. Hehehhe.

    12 comments:

    bujal X said...

    jangan jeles~saya beli rumah dari pak mertua saya.pak mertua saya cuma nak rm10000 je~~buat kos dia pegi umrah~~haha~~

    sitinaminah02 said...

    bujal,

    ok, saya sgt jeles tauuuuuu...

    kucingorengemok said...

    kamu ejen nikah-siam ke, siap promote pulak? heh.

    Dr K said...

    semua org nak duduk bandar..
    tu sebab property kat bandar melambung lambung naik..

    gaji 3-4 ribu, nak duduk bandar yg kos rumah teresnya pun dah 200ribu +

    option yg saya nampak, duduk luar bandar..masih boleh dapat lagi rumah lingkungan 120-150 ribu.

    kurus said...

    huhuh umah2 skrg semua mahal kan dik .. nak beli susah , kena fikir banyak kali .. semua mahal lah skrg nie .. nak beli kos rendah x layak huihuhu

    kata kila said...

    rumah mahal skrg

    -MsGoodNite- said...

    Masa aku booking beli rumah dulu, harganya RM90k.. la ni dah naik jadi RM120k. nasib baik aku dh beli dulu. tp itu rumah teres.

    kalo rumah semi-D, dekat RM200k.. gile, sebab kat sini bukan bandar besar pom.

    Cik Anita said...

    hei puan GC~
    Ajaran sesat tu untuk kaum Adam..grrr..

    p.s ini mesti nak beli rumah la tu..ke dah beli?

    Hanis Azla said...

    betullah.. rumah mahal skrg.. lebih 100K pun masih sekangkang kera lagi.. tp kecil2 pun tetap bersyukur.. at least ada rumah sendiri daripada terpaksa menyewa..

    HEROICzero said...

    semoga murah rezeki. =)

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    cam kita belilah rumah outskirts sket.


    itu aje yg mampu dulu..

    DeLancrettLurpak said...

    eh ada la rumah harga 150 dkt KL...





    rumah kucing, kihkihkih

    Total Pageviews

    My Followers