• News

    11 April, 2013

    INCREMENT

    Basically, aku tengah menanti increment yang bakal dapat untuk tahun ni. Tak sure berapa, harap-harap banyak. Hahaha. Yela, anak dah 2, nak kena bayar upah mengasuh, nak simpan untuk education budak-budak ni lagi, insurans lagi. Aku belum sempat nak buka apa2 akaun kat si kecit Amna ni. Emran dah ada akaun ASB, ada akaun Yippie dengan SSPN.


    ASB emran tu aku masuk rm30 saja tiap2 bulan. Hahaha. Insurans untuk emran, aku pilih prudential. Tiap2 bulan kena bayar rm100. Kesian amna, takdak akaun bank lagi, insurans pun belum ada. Takpa la amna, duit mama, duit amna jugak. Hihihi..


    Teringat pulak masa kerja kat company lama dulu, increment rm40 setahun. Hahahaha. Orang lain yang baca ni mesti gelak sebab increment orang lain mesti ratus2, riban2. 2 tahun lebih jugak aku bertahan, kerja kat situ sampai la dekat nak kawin, aku dapat offer kerja kt Lumut ni.


    Kalau dapat increment sikit pun kena bersyukur, ada jugak kerja, boleh jugak tolong suami, beli apa yang kita nak, tak payah nak mintak duit kat ayah emran kalau nak beli apa2. Lepas tu, boleh jugak hulur duit mak.


    Ustaz cakap, nak rezeki kita berkat, bagi la duit kat mak, insyaallah, duit sentiasa ada. :-)


    8 comments:

    NER said...

    Bagi kat adik pun berkat gak

    sitinaminah02 said...

    adik lagi banyak duit dari kak, camno tu?

    cikpia said...

    bagi kat kawan2 pun aku dengar berkat gak..... cer hang try bagi kat aku....

    ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

    haah...betul tu ...Insyaallah...kita nak duit gaji kita tu berkat...baru lah duit tu sentiasa ada .. :)

    Rin said...

    Maintain smp ke skrg... Hahah..

    sitinaminah02 said...

    woii pia.. aku lupa kenduri hanggggg... hahaha.. tak dapat aku makan nasik myk hg.. adoiii.. dah la lapaq nasik myk

    sitinaminah02 said...

    betoi tu puan mawar.. :-)

    sitinaminah02 said...

    menten sokmo.. huhu

    Total Pageviews

    My Followers