Friday, November 12, 2021

TOPUP STOK FACE MASK K94

Assalamualaikum..


Sejak dah masuk office ni, dah kembali work from office ni kan, haruslah nak kena ada stok face mask. Sebab face mask ni dah jadi benda wajib, kalau nak pergi atau masuk mana-mana premis, memang wajib dah, kena pakai face mask. Kalau tak pakai face mask, boleh kena saman. 


Sanggup ke nak bayar face mask mahal-mahal?

Bukan sebab kena saman semata-mata, pakai face mask ni sebenarnya salah tu cara kita nak protect diri kita dari kena covid. Jadi, pakailah face mask dan amalkan social distancing. Kemainnnn… dah macam jadi Duta KKM. Kehkehkeh..


Ok, sambung balik pasal face mask. 😂


Face mask ni pulak, kalau dah pakai sampai sehari suntuk, mana boleh nak recycle atau esoknya nak pakai balik, kena buang. Melainkan kita guna cloth face mask, yang boleh cuci dan guna balik. Maka, haruslah kita topup stok face mask kita. Jadi, baru-baru ni aku pun belilah stok face mask, kalini memang aku beli jenis face mask K94.


Face mask K94 yang aku beli ni ada 2 jenis, first jenis hijab dan second jenis kena sangkut dekat telinga, ni leceh sikit kalau nak pakai, kena ada extension, tapi aku saja lah beli sebab ok je pakai dengan extension. Hahahaha. Nak bergaya ni, mesti kena gigih orang kata.


Aku beli 3 warna kali ni, ada warna putih, hitam dan juga biru. Since 2 hari lepas dah sampai stok face mask K94 aku ni, jadi aku belanja lah face mask K94 ni dekat kawan-kawan perempuan aku dekat office. Sebab mostly kawan-kawan aku pakai face mask jenis neutrovis yang biasa tu. Jadi bagi lah depa pakai jenis K94 ni pulak.


Harga pun takla mahal sangat. Ni haaa aku share harga yang aku beli dekat shopee. Memandangkan stok face mask aku masih banyak, termasuk face mask Neutrovis jenis hijab yang aku beli sebelum ni, aku syak mungkin dalam masa sebulan dua ni aku tak perlu dah nak topup stok face mask baru. Hehehehe..




Memandangkan jugak kulit aku muka aku ni jenis yang sensitif dan senang naik jerawat, so far setakat ni, hanya face mask jenis Neutrovis je yang agak sesuai dengan aku, honestly banyakkkk gila jerawat naik dekat kawasan pipi dan dagu ni. Sampaikan aku terpaksa jugak tukar pencuci muka, currently I’m a proud user of Cetaphil. Haaa terpaksa tukar pencuci muka gara-gara muka naik banyak jerawat. 😂



Nak share gambar aku pakai face mask baru beli. Hehehehe.. Ni stok lama face mask K94 yang aku beli dengan another shopee seller, stok lama ni dah habis, kebetulan masa balik Kedah haritu, mak aku berkenan pulak face mask macam ni. Hahahaha… Aku pun bagi je la stok yang ada dekat aku masa tu dekat mak.





Hai, cun tak saya? 


Ok, sekian saja update saya buat hari ini. Kalau rajin, saya update lagi 😂






No comments: