• News

    22 September, 2010

    Once you have bought something, you will find the same item being sold somewhere else at a cheaper rate.



    Perlukah gua translate tajuk di atas?
    Ohh.. Tak perlu rasanya.
    Anak buah gua yang belum pergi tadika pun gua fikir faham dengan tajuk di atas.
    Keh3x.
    Gua tipu.


    Berdasarkan tajuk di atas, situasi tu memang terjadi kat gua sekarang (actually sejak dulu lagi)
    Jadi gua buat keputusan, malas nak beli apa-apa.
    Haha.
    Jimat duit gua.
    Kalau nak beli jugak, gua memang akan beli.
    Tapi gua nekad, takkan buat comparison dengan benda yang dah gua beli.


    Semestinya gua akan sakit hati bila gua mendapati harga di tempat lain adalah lebih murah kan.
    Tapi tak apa lah kan, makhluk yang comel macam gua ni, kalau sakit hati masih akan kelihatan comel.
    Har har har.



    ps: terima kasih buat abangensem sebab bagi gua hadiah saguhati berupa duit RM15 bersempena kerajinan gua menyertai contest yang beliau anjurkan. Buat abangensem, terima kasih daun padi, esok-esok bagi lah duit banyak-banyak lagi. Wahahahaha.


    Sekian saja dari akak Timah Fatimah yang gebussss,
    Majulah sukan untuk negara.


    18 comments:

    sahromnasrudin said...

    kalau beli kat butik pengeluar, harganya pasti standard..klu beli kat luar , itu yg kne tipu huhuhu...

    Aujinz said...

    hahahhaha..

    ekceli, itu hari gua pun hampir terkena

    gua usha MAsked Rider Black DVD9 kat Speedy rege dier RM49.90.

    Gua dah nak beli....tapi gua kacak dan bijak..sampai orang terasa nak pijak.. gua tahan dulu..

    gua jumpa DVD yang same kat Popular.. rege dier cuma RM25.90.

    Gua bijak kan?.

    Aleen Aiden said...

    ye,sesaat aku nampak yg aku tlah tertipu,saat 2 jugak mencurah2 carutan aku sedekahkan sambil bejalan.keh3

    Days said...

    gua mesti akan jatuh anti kat kedai tersebut smpai akhir hayat kalo tau die tekan harge lelebih dr kedai lain.

    sitinaminah02 said...

    sahrom,

    contoh yg aku boleh bagi, kalau hang nak beli henpon, hang dh survey sana sini then puas hati, bayar n guna.

    1 hari hang jumpa kedai lain yg jual lagi murah, sangat sakit hati tak?

    hehe. simple.

    sitinaminah02 said...

    aujinz,

    ahhh..lu pun nak jugak jadi bijaksana. haha.

    banyak beza kan harga dia? mujur lu blom beli masa harga 40 lebih tu.

    bijak. bijak.

    sitinaminah02 said...

    aleen,

    ang memang kaki mencarut. haha.

    terlajak kereta boleh gostan,
    terlajak membayar padan muka.

    kah3x.

    sitinaminah02 said...

    days,

    itu lah, gua terus anti dgn kedai tersebut.

    tapi gua tak leh buat apa, duit dah bayar.

    huhu.

    Kancilbiru said...

    siapa abgensem tu? adakah laki aku? muahahahaa..nehi nehi!

    sitinaminah02 said...

    kak KB,

    haha. perasan!! tak pernah tgk pun muka laki kak KB.hehe.gedik!

    tak la, blogger lah.

    http://abangensem.blogspot.com

    hehe

    kata kila said...

    dem ahhh..beli untuk eden sekali eh!

    Anonymous said...

    eh gadis comel dah tukar name ke???

    mmg setailo la name timah tu :)

    i loikeeeee

    ahmad humairi said...

    salam,

    kalo xnak beli...ko jual jek!

    sitinaminah02 said...

    kata kila,

    haha. jangan harap! kalo takat nak bagi plastik free tu, boleh lah.

    sitinaminah02 said...

    MDT,

    haha. jgn nak ngada2! tak mo nama timah tu.

    tapi kan, dah perasan ramai orang pakai nama gadis comel, gadis bukan comel lah.

    rasa macam diri ini di cabul. haha.

    sitinaminah02 said...

    ahmad humairi,

    haha. baik2.

    || NaFiRaa || said...

    mak haih~ dapat duit raya nampak~ x dak lebih ka??? muahaha

    sitinaminah02 said...

    kak nafira,

    lebih tang mana, dapt pun 15 ja.haha.tu pun bukan main kena karang ayat untuk join kontes blog abang ensem tu.

    haha.

    Total Pageviews

    My Followers