• News

    24 September, 2012

    BIAR GAMBAR BERBICARA.... KEH3X

    Mood nak tulis tu berapa nak ada, layan je la gambaq tak lawa yang di ambil menggunakan camera henpon 3 megapixel. Wakakaka. (teringin nak tukaq henpon baru yang boleh amek gambaq cantik, sound ok, dan boleh surf tenet, dan yang penting, sangat murah. So demanding. Keh3x)




    Rojak Mak Bee. Benda wajib ada dalam peti ais. Hahaha.
    Ni pun dah nak abeh, so nanti kena beli stok baru. Nyam3x.
     



    Hari jumaat lepas balik kerja, macam rutin pulak, mesti pi
    kedai buah, beli jambu dengan betik. Bagi betik kat pengasuh emran, 
    jambu untuk aku kat rumah. Emran pun suka jambu. Hehehe.

     


    Emran tengah main camca, lantak la, janji tak kacau aku nak makan. Hahaha.
    Order nasik ayam for me, ayah emran takmo nasik, so dia order Bakso.
    Nasik ayam+bakso+sirap+horlick = RM10.40.
    Murah ka mahal?? Aku kata mahal. Hahaha.

     


     Minyak tinggal 1 bar. Dah bagi warning, tapi saja malas nak isi sebab
    esoknya ayah emran ajak balik kampung family dia. So, biaq la 
    dia yang refill. Kah3x.Sebelum gerak balik kampung, aku suruh ayah emran 
    pi isi minyak dulu, takut tak sempat sampai stesen minyak pulak. Hihihi.





    Tadaaaaa!!! Spagheti mak emran. Yang bulat2 besaq duit 2 kupang tu ialah sosej.
    Ayah emran takmau makan nasik for dinner, macam biasa lah, nak jaga badan.
    (laki sibuk nak jaga badan, bini rilek ja badan cam tikus mondok).
    Resepi asal tak letak sosej, tapi memandangkan mak emran sangat kreatif,
    so letak je la apa yang ada dalam peti ais. Yang penting, ayah emran makan sampai abih.




    The End
    (* - *)
     

    22 comments:

    || NaFiRaa || said...

    alahaiii.. besar dah anak teruna.. sekejap jer rasa..

    nampak sungguh menggiurkan spaghetti itu~

    sitinaminah02 said...

    Kak Nafira,

    Emran muda dari delisha kan.. :-)

    Nampak ja macam sedap, tapi tak berapa sedap sebenarnya.. main buat ja.. hahaha..

    Dr K said...

    wakakaka..ok lah tu RM10.40....nak murah lagi, masak sendiri! akakakaka..

    sekali kereta mati tgh jalan minyak kering baru tauuu..:P

    ahmad humairi said...

    aku bagi petua....isi minyak lam botoi kicap (ikut suka berapa botoi)...simpan lam keta...haaa pasti tak takut minyak dalam tank keta abissss! hehe

    hanie said...

    oii..makan nasik ayam bakso watnot tu murah la 10 hengget lebih. kl ko makan kat tmpt aku nih..mau cecah 15hengget hahahahahaah

    sitinaminah02 said...

    DZ:

    hahahaha. ntah kenapa rasa macam mahal plak. siap mengomel2 lagi kat ayah emran. wakakaka.

    kelam kabut jgk tgk dah naik alarm, pecut gila2 balik rumah. hahaha.

    sitinaminah02 said...

    ahmad humairi:

    wakakaka. jenuh nak cari botol kicap plak. petrol campur kicap, lepas tu kereta jemmm terus. lingkup. hahaha.

    sitinaminah02 said...

    cik hanie:

    hahahahaha. ok la, aku terima kenyataan yg nasik ayam+bakso rm10.40 tu consider murah.

    *terpaksa terima kenyataan*

    hahaha

    cikpia said...

    aku langsung tak paham motip entri ni.... hehe... buat aku lapaq ja....

    kurus said...

    aduhh semua sedapppp
    colek tuuu
    huuhuh

    sitinaminah02 said...

    pia:

    aku berjaya buat hang lapaq.. nampak sgt spagheti aku sooo sedap.. hahaha



    ieda:

    colek tu memang sedappp.. yummy..

    wifemdnavy said...

    Susah carik kuah rojak Mak Bee kat KL nih!! Sesekali turun Manjung mmg akak borong habih.. Ni apsal semua pun berkira sgt nih;p

    gadisBunga™ said...

    aku teringin nak buat spageti wehh..!!!

    kuah rojak mak bee tu kan mmg faveret order org2 KL kalau kami balik kedah!

    nuraarin-life said...

    rojak mak bee.... kesukaan saya..

    balik nnt nak petik manga depan umah, nak makan ngan rojak mak bee.

    hasleenda said...

    weii sedapnya mak bee..aku pon dok ada sebotoi tak buka2 lagi pon..takdan nak menicah apa..beli buah pon malaih ..padahal umah dekar giler ngan pasar hehe..

    pandai hang wat spagetti no..aku ni malaih nak wat..hihihi

    Hanis Azla said...

    kuah rojak mak bee mmg pilihan hati.. he..he..

    Aida Azryn said...

    dah besar dah dia.. comel! ;)

    -MsGoodNite- said...

    Makan jambu batu dengak kuah rojak buah mak bee, sangat sedap tu...

    aNiS tHe BumbleBee said...

    wei,adik kak habaq,rojak mak bee tu cha ya nun alip punya.bee apa tah nama dia kata.nnti nk tnya dia len.kehkeh!

    Days said...

    gc awat pakwe aku si emran hensem tu makin hensem weyh? ngikut rupe pak die la kot nih hahahahahah

    Unknown said...

    kat manjung ada jual kat mana eh?

    ahdaus said...

    Kalu sesiapa nak kuah rojak mak bee nie di K.L bleh cuba gi ke http://madeinkedah.blogspot.com nie..leh ambil terus di area ampang park & gombak UIA

    Total Pageviews

    My Followers