• News

    20 August, 2010

    LOSING WEIGHT IS A MENTAL GAME

    Puasa dah masuk hari ke 10 kan? Ok, ada perubahan. 


    Dah terasa dah yang gua makin kurus. Gua puasa bukan untuk kurus okeh. Ini arahan dan perintah Allah. Puasa ni gua tak selera nak makan. Selera gua tertinggal di kampung. 


    Gua tak dapat nak penuhi permintaan bapak gua nak balik kampung tiap-tiap minggu. Gua tak larat nak drive lama-lama. Lagipun badan gua rasa macam tak sihat. 


    Dan lagi, kalau gua balik, kesian rakan serumah gua. Takkan dia nak berbuka dan sahur sorang-sorang. Takkan gua nak mintak lu orang datang temankan rakan serumah gua. Cisss... 


    Gedik jugak kalau ada yang angguk tadi. Mau jugak bagi karate kid barang sedas dua.


    Disebabkan selera gua tertinggal kat kampung, itu pasal gua rasa gua makin selimmm sekarang. Tak payah pegi Slim World bagai, tak payah produk Dr. Rozmey rambut belah tengah Tak payah!! Mengarut, buang duit saja Ingat duit tu main petik2 dekat pokok bunga raya??? 


    Tapi yang gua was-was tu, kenapa gua rasa part kaki je yang kurus Bila pakai kasut crocs gua nih, dah macam pakai kaki itik yang nak pakai menyelam je 


    Kelepapp.. Kelepapp.. 


    Itu yang gua pelik Kenapa kurus di kaki saja Tapi gua syak bukan gua dah kurus, tapi sebab kasut crocs gua nih dah mencair sebab terkena sinaran panas cahaya matahari sebab gua ada jemur kat luar hari tu.. 


    keh keh keh


    ps: boleh ka kalo gua kahwin nanti, gua nak pakai baju kurung je?? tak payah lah gua diet bagai nih. lagipun gua malu, feberet gua baju kurung je.

    13 comments:

    ::cdot the dot:: said...

    aku ni overdose la...terlebih dah

    Afique Zainuddin Ahmad said...

    gua lepuk jugak kang gadis genit ni..hhaha

    sitinaminah02 said...

    cdot,

    aduh,aku overdose jugak ni weh.. tensen.. tensen..


    stiffler,

    lu kenapa nak lepuk gua weh? gua ada wat salah dengan lu ka weh? huhuhu..

    LUMUT said...

    so bile nak kawen ni???cdot kurus jugak ke pose2 ni?

    sahromnasrudin said...

    salam..aku respek hang..sehari leh buat 3-4 entri..tahniah & keep it up ;-)

    sitinaminah02 said...

    lumut,

    bila nak kawin ek? gua tggu lu masuk meminang ahh.. haha.


    sahrom,

    haha,chek kan nk jadi blogger tegar. keh3x.

    Aleen Aiden said...

    pergh.ko drive sampai mane?ade lalu phg x?aku nak tompang.hu3

    sitinaminah02 said...

    aleen,

    hang dari pahang nak balik mana? kalo tiket takde, aku cadangkan hang kayuh gerek ja balik. hehe.

    Affi Ibharim said...

    yawww empunya blog
    thkx coz follow ;)


    nice blog yaw
    saya pon asyik pikir pasal isu berat badan je dibulan puasa nih

    ntah pahpe

    sitinaminah02 said...

    afif,

    yo,wassap wassap.haha.

    tu lah, makan tak hengat dunia nih.haha.

    aNiS tHe BumbleBee said...

    heheheh,akak pon kurus kt lutut dgn siku ja kut...hoho!

    mun said...

    uih puasa mmg adalah jalan terbaik utk kurus!!

    tapi diri ini xkurus2 gak T.T

    sitinaminah02 said...

    kak anis,

    eleh, nak cakap kata rajin bangun duduk wat terawih lah tu.cisss... haha.


    mun,

    ala, tak payah kurus pun tak pe, mun dah cantik dah. kan cik mun? hehe.

    Total Pageviews

    My Followers