• News

    15 August, 2010

    SENI PERSEMBAHAN LALAT

    LALAT.

    Lalat adalah spesis menatang yang bersayap. Beliau jugak mempunyai kaki. Rasanya empat sahaja kaki beliau. Ada lalat yang pesyen kecik, dan ada jugak lalat yang pesyen besar. Lalat bergerak secara terbang, dan mereka suka gather together pada benda busuk. Dan adakalanya pada benda yang bukan busuk juga. Kalau nak tengok lalat dan rakan-rakan lalat yang banyak, sila berkunjung ke pasar malam iaitu tempat menjual ikan. Pasti juga lalat banyak melepak di pasar, market dan tidak pasti samada ada atau tidak di supermarket. Juga, tidak pasti samada lalat boleh terbang selaju Superman ataupun tidak.

    Di kampung-kampung, lalat yang banyak menyibuk di dalam rumah, akan diketuk-ketuk menggunakan penyapu lidi. Pekerjaan membunuh lalat menggunakan penyapu lidi adalah pekerjaan yang sangat mengujakan sekali sekiranya anda mampu membunuh ramai lalat. Perasaan seronok itu sangat luar biasa sekiranya anda berjaya mengumpulkan banyak lalat yang telah mati.

    Baik, di sini ada beberapa aktiviti yang anda boleh cuba sekiranya anda telah berjaya mengetuk dan mematikan lalat. Apa yang anda perlukan ialah lalat yang telah mati dan telah di keringkan semalaman, pensel dan kertas serta kreativiti. Kalau tiada kreativiti, sila pergi mandi bunga!!!!! keh3x.

    "Abang, seronok jugak kan dapat rilek macam ni petang-petang"




    Aksi terjun tiruk




    Ni macam main jongkang jongket je...




    "Wahhh.. panjang bangat kaki lu"




    "Kuda ku lari gagah berani.. ayuh kuda ku..."




    "Tempat pertama di menangi oleh Encik Lat....."




    Yang Female ke kanan, yang Male ke kiri ye..




    Nih pesyen anak derhaka, pijak pala pak dia..




    Tak senonoh





    ps: sapa lah punya kerja aniaya menatang macam ni kan..???

    18 comments:

    ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

    ni misti dah tak de keje sgt2 dah ni...tu yang lalat pun dikutipnya...huhuhu :P

    sitinaminah02 said...

    mawar berduri,

    uih.. awak igt ni keja sy ek? takde2! ni cilok dr email. hehe.

    NER said...

    geli nk mampos!!!!!!!!

    ::cdot the dot:: said...

    tetiba kan..ko pun sama gak..layab lalat ni..

    Linglung said...

    hahaahhaa...kreatif beb! tp gua tak lalu la nak buat kerja mcm ni main lalat mati..huhu

    follow me on twitter : http://twitter.com/akulinglung

    aNiS tHe BumbleBee said...

    hahaha!kak anis suka tibai lalat pakat raket letrik...bunyi time dia ter'bbq' tu sungguh nikmat...zzzzeett..zzzeett!!

    hamzah ian said...

    hahaha... yeks main ngan allat.. haahhaha..tp cun weh

    Afique Zainuddin Ahmad said...

    ca ca ca ca ca..ewahhh..ca ca caac (sambil menari goyang gerudi inul)~~ewahhh..ca ca ca

    mun said...

    creative en~~

    Anonymous said...

    Aduh kesiannyer! Inilah kerja manusia ...
    Salam ukhwah dari Kak G & famili bersempena bulan Ramadhan Al Mubarak yang mulia ini.
    Semoga ibadah kita semua diterima sepenuhnya.
    Insya Allah silaturrahim sesama ummah juga akan ikut terus bersemarak.
    Selamat Beribadah.

    Kancilbiru said...

    hahahah comel jer....ee tapi geli la...huhuhu

    ardzmarn said...

    nie kalau tuko dengan lipas ok dak..

    hentakbelipat said...

    rajin pulak pi kutip lalat dekat lampu tangkap lalat tuh

    Mat Sentap said...

    eeeuuwww...suke lalat yea?? hah..nie mesti manyak kumpul lalat kat bilik nie...sebelum tido men ng lalat nie...hehe..
    tp comel la..kreatif!

    Aujinz said...

    hahahahhahahahahahahahaha..:))

    Pnut said...

    gila sapa punya keja ni...pinjam leh nak buat entry gak?? ehehehe

    sitinaminah02 said...

    to all:

    oittt.. hangpa igt hobi aku main lalat ek? tidakkk!! hobi main lalat itu sebenarnya hobi stiffler serius. haha.

    lariiiiiiiiiiiiiii

    sitinaminah02 said...

    kak pnut,

    haha, sila lah ambik.

    Total Pageviews

    My Followers