• News

    08 December, 2010

    Andai ku tahu

    Salam Maal Hijrah buat semua.

    Aku consider diri aku ni masih baru kat tempat tinggal aku sekarang. Dan yang aku rasa masih tak boleh di terima oleh akal aku yang bijak ni, orang-orang kat sini makan bihun sup untuk sarapan pagi. Ok, mula-mula aku kagum. Bila aku terfolo aksi mereka ni, ropa-ropanya bihun sup kat kedai tu memang sedap. No wonder, tak kira siang atau malam, orang masih nak makan bihun sup kat kedai tu.


    Anak cacing dalam perot pun dah mula request bihun sup tengah malam. Memang nak kena makan ubat vitamin yang macam selalu dapat masa kat sekolah dulu, makan je ubat vitamin tu, berak pun kuar cacing. Haha. Aman sikit perot nih. Tak la anak-anak cacing ni berani nak request makanan-makanan sedap tengah malam. Lempang kang baru tauuuu...


    Kat sini jugak, dah dua kali aku melantak char koteaw. Tapi char koteaw sini tak sodap sangat der. Tak kena dengan selera anak tekak aku nih. Dah la koteaw peseng kecik-kecik tu. Paling sodap char koteaw aku makan, kat Kem Sungai Layaq SP. Homaigod! Veli-veli sedap. Kalah char koteaw yang kat Penang.


    Hapa motif aku cer pasal makanan untuk entri ni? Pasainya ialah dan ialah, mak mertua cakap nak makan laksa Kedah. Mak mertua baru ada 2 menantu, sorang menantu Perak, dan sorang menantu Kedah. Dan sorang menantu Kedah itu ialah aku. Har har har. Jangan laksa jadi kuah asam pedas dah laaaa... Lalalala.. Aku chow dulu noh, nak google resipi laksa Kedah yang horliyauuuuu sat... Sapa ada resipi yang sodap-sodap, sila roger aku okeh. Aku roger and out dulu.


    Tata -

    31 comments:

    Ah Laang said...

    gua nak bihun sup tu gak!

    sitinaminah02 said...

    ah laang,

    sediakan duit, drive ke kedai, order, dan makan.sonang je. hahaha.

    durrah said...

    aduhh.. aku nak belajar ciri2 menantu mithali dari kau... senang nak pikat hati mak mertua kelak

    gadisBunga™ said...

    balik kedah ni kompem aku pi serang kem sg layaq! (apasal selama ni aku tak tau? heheh)

    sitinaminah02 said...

    cik tipikal,

    perli ker hapa nih? haha. mana ada mithali, mi tali ada. haha.

    sitinaminah02 said...

    GB,

    tau pasal char koteaw sedap ni masa dok bljaq kt uitm merbok dulu. tgh malam pn sggup redah p mkn char koteaw. haha.


    *stall tepi jalan je. ;p

    HaN WarreN said...

    hang xpandai masak ka??? lalalalalalal

    Aida Azryn said...

    lama aku tak bedal char koew teow.. XD

    sitinaminah02 said...

    hantwo,

    org tak pandai masak, mesti akan cakap dia tak pandai masak. mengerti??? haha.

    aida,

    ang asek makan megi ja. har har har.

    Mario said...

    haha...

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    haaa...

    inilah masa menunjukkan SKILL !

    kalau tak pandai pun buat-buat pandai dan kalau pandai; buat lah lagi pandai...

    heeeee.

    sitinaminah02 said...

    mario,
    sampai hati gelakkan aku! hate u very strong. haha.


    kak reen,
    haha. tetiba siku rasa nak tercabut, padahal reti je nak wat. cuak punya pasal. haha. harap2 menjadi la nnti.amin.

    sepet said...

    ni baru testing jer. sok lusa, mak tua hang mintak lasagnia plk.


    :p

    aNiS tHe BumbleBee said...

    bab laksa kena tnya abg speckybee.laksa dia meletopsss!

    nak harap kan kak anis, sodaqallahulazim laaa....errr...i bukan org kedah you...

    *kalau bab masak laksa,tiba2 xngaku org kedah..hahhaha.jahanam!

    -MsGoodNite- said...

    laksa kedah tu lagu mana? gua tak penah rasa, teringin gak!

    Cik Anita said...

    Makcik gc!
    Aku nk bg tips mask laksa sedap nih.sbb org kalo makn laksa aku buat, ofk0s tambah punye. Keh keh keh. Letak je ikan, sadin pn letak,0tak udang,serai sket, lengkuas sket. Bhn2 yg lain tu sama je mcm biasa.
    Cuba jgn xcuba.hihi

    platipus said...

    menantu ksygn la hang pasni

    || NaFiRaa || said...

    x reti masak laksa kedah.. tau makan ja.. mintak sikit boleh x?? masak lebih yer~ muahahaaha

    Miss b said...

    ok pe bihun sup pagi pagi dari mehun tomyam. hihi

    one2paii said...

    maaf la bai..gua x dapat nak bantu lu bab2 masak nie..sebab terlalu expert sgt la gua nie..kang kalo masak bihun kang jadi spagheti lak..org kedah cam gua nie selalu makan spagheti..maklumla dasar kuarga kayo rayo

    Kuasai Minda said...

    Tu dia! Mak mentua sudah kasi test satu kali!

    Anonymous said...

    ni kes nak rebut hati mak mertua lah ni..hehe! selamat membuat laksa yg sedap! kalau susah2 sgt pi beli jer kat kedai..haha!

    Pala Maldini said...

    keh3x.. ini ujian pertama mak mentua.. hehehehe

    good lucks!

    Al said...

    berak cacing...eeeee

    haha

    Nizam Awang Brahim said...

    Mudohnye sekarang kan.Tanye je si google tu.

    ~Nur Zulaiha~ said...

    msk laksa, tak yah taruh ayaq byk2 t rasa dia cam.. herrr...

    aku dah melingkup wat bru2 nie
    search myresepi kat fb jer.. :P

    Unknown said...

    bihun sup semangkuk!
    hehe

    Days said...

    mmg pesen lu la slalu suke buat gua lapo hishhh

    cikpia said...

    kalau jadik laksa hang habaq tau!!! aku nak pi cari umah hang, bedal sekali..... =)

    Relevan said...

    Nasib lah cacing cacing tu tak kena pelempang ko yer..!

    sitinaminah02 said...

    apa hangpa hingaq2 kat kotak komen ni hah? apa, igt aku tarak reti ka nak buat laksa.

    pia, kalo jadi nnti, aku charge kat hang sepinggan rm2.50 ja. boh teloq rebuih sebijik. haha.

    Total Pageviews

    My Followers