• News

    01 September, 2010

    BAYAR ZAKAT

    Lu orang tau, gua awal-awal lagi dah bayar zakat
    Tapi bukan main mahal zakat yang gua bayar tahun ni

    Gua pegi beratur dekat kaunter
    Mintak orang pejabat zakat tu print statement zakat gua

    RM 300
    Bukan jumlah yang sedikit
    Sangat banyak untuk rakyat marhein macam gua ni

    Gua tanya jugak, tak ada diskaun kah
    Orang pejabat zakat geleng kepala sambil senyum

    Lambat-lambat gua hulur jugak not RM50 sebanyak enam keping



    ps: okeh, gua dah settle dah bayar saman speed trap gua. huhuhu. terpaksa makan megi je lepas ni..

    15 comments:

    Anonymous said...

    hahaha! lmbt bayar..dlm jugak masuk.. :P

    Kancilbiru said...

    dah buat salah...hang bayaq sudah..nak raya dalam lokap ka? hehehe

    Thomas Lee said...

    saman manalah sama dgn zakat,he!he!

    aNiS tHe BumbleBee said...

    hehehe...lenkali jgn dok drift sgt2 kt jembatan penang nuu..

    wachak said...

    aiiK !! sikit punya chomel cam ni pun minta diskaun x dpt ... kui33

    ::cdot the dot:: said...

    zakat keta?? kemain mahal zakat lu...keta evo bukak bumbung ke?

    hilman.fikry said...

    jemput telan kurma yusof tayub. ada byk lebih. =D

    sahromnasrudin said...

    lor..awat hang tak habaq mai..aku leh bg diskaun huhuhuhuh

    sitinaminah02 said...

    MDT,

    haha. kenapa, kalo tak bayar saman speed trap, memang masuk lokap kah? huhu.

    ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

    hihihi....Zakat apekah itu ? sabo jela...mahal sungguh ....

    sitinaminah02 said...

    Kak KB,

    haha. tak mo. tak mo. nanti tak leh makan lemang. sob3x.


    haha.

    sitinaminah02 said...

    thomas,

    haha. memang lah tak sama, tapi saman ni sy bayar dalam bulan puasa, macam bayar zakat fitrah pulak. huhu.

    sitinaminah02 said...

    kak anis,

    hati2 ye. ni bukan kena atas jambatan pulau pinang, ni sy kena area sg petani. jalan biasa tau, bukan highway. speed limit 60 km/j je.

    hehe.

    sitinaminah02 said...

    wachak,

    haha. apa motif kalau muka comel dapat diskaun pulak? abeh ilang motto jujur, cekap, amanah. hehe.

    sitinaminah02 said...

    cdot,

    haha. bukan lah. aku kena saman der. dah sampai surat warning dari trafik bukit amana, terus aku cuak. cepat2 pi bayar, lebih kurang macam bayar zakat jugak. haha.


    hilman.teddy,

    hehe. thanks. kalo boleh, post lah mai penang. hehe.


    sahrom,

    mo kalo aku bagitau hang, ntah2 hang up lagi. haha.


    mawar_berduri,

    haha. sj ja cakap zakat, padahal bayar saman. keh3x.

    Total Pageviews

    My Followers