• News

    18 February, 2011

    karya sasterawan tak berapa terkenal



    Rasa macam ada bakat, tapi takut kena gelak. Lantak la, sendiri punya blog, suka hati mau tulis apa. Kalau suka, sila klik 'like' button yang memang originally aku dah di halimunankan button tersebut. Hahaha.


    Dalam mimpi, aku lihat mereka
    Aku senyum pada mereka, tapi mereka memalingkan muka
    Aku pegang tangan mereka, seorang demi seorang
    Mereka tolak aku rebah ke tanah
    Aku mengaduh, sakit sangat
    Ada air jernih mengalir laju di pipi
    Aku lap, aku seka airmata itu
    Terasa senak di perut, ohhh kesian anak dalam kandunganku
    Dia turut sama menanggung kesakitanku

    Aku berjalan perlahan, meninggalkan mereka
    Mereka ketawa puas melihat aku menangis
    Mereka menjerit "jangan berani ke sini lagi"
    Aku menangis, tapi tangisku sedikit sahaja
    Aku sudah mampu mengawal rasa sakitku
    Mungkin kekuatan yang aku kutip dari anak dalam rahimku

    Terjaga dari tidur
    Aku usap perutku perlahan-lahan
    Wahai anak, berjanji lah untuk bersama aku
    Aku perlukan kekuatan mu

    Tekadku
    Aku akan terus kuat
    Aku takkan menangis
    Aku memang takkan kembali lagi

    Aku terima ujian Allah ini
    Untuk menguji keimananku
    Aku redha, tak lupa aku titipkan doa buat mereka
    Semoga mereka sentiasa dalam rahmat Allah

    Aku senyum
    Pasti ada hikmah tersembunyi di sebalik semua ini


    *Kadang-kadang kita di uji, menangislah kalau itu bisa buat kita lega.

    * Psttttt.. Psttttt... Ada bakat tak? Keh3x.

    25 comments:

    kucingorengemok said...

    terjaga dari tidur
    aku usap perutku perlahan²
    kenapa kau selalu lapar, hai perut?

    ni kalau sajak aku tulis laa, sila like (button halimunan juga)

    Anonymous said...

    berbakat la tuh... hehe

    menangis la sepuasnya
    andai itu melegakan hatimu

    menangis la sepuasnya
    andai itu memuaskan hatimu

    menangis la sepuasnya
    andai itu je yang mampu buatmu

    menangis la sepuasnya
    andai itu yang boleh mengembalikan senyuman dibibirmu...

    (^__^) ~

    sitinaminah02 said...

    kog,

    aku memang asek lapo je. kalo pi blog hang, lagi la lapo. haha.


    manje,

    ratu airmata betul. hehe.

    cikceriacorner said...

    aku mengusap perutku terasa lapau jugak mcm KOG..

    aku tersenyum mcm manje..

    aku pon ketawa..hahahahahha..

    aku adalah aku..

    heheh..ceria selalu..:)

    sitinaminah02 said...

    ccc,

    haha. tak aci ar tulis camtu. kena tulis puisi jgk.

    sahromnasrudin said...

    ko tak leh buat entri serious la..serius aku gelak..ini bukan GC..GC yg aku kenal semuany entri sempoi huhuhuhhh

    Dr K said...

    cuba hantar kat Majalah Dewan...

    Ehhhh..ada lagi ke majalah tu...:)

    HEROICzero said...

    =)

    semoga kamu baik-baik saja.

    Pala Maldini said...

    "like"

    gadisBunga™ said...

    ~like~

    ko dah pregnant ke?

    *nah pipi untuk dilempang kerana bertanya soklan ini.ngeeee*

    aNiS tHe BumbleBee said...

    kuh kih kuh kih!

    aa..aa..xmau kata apa ah!like sudeyh!

    sitinaminah02 said...

    sahrom - aku ada bakat ka x? aiyooo...

    daddy ziyyad - sy baca metro je. cmne nih? hoho.

    heroiczero - baik2 always. hehe

    pala maldini - like too. keh3x.

    sitinaminah02 said...

    GB - hahha. no komennngggggg..

    kak anis - sy sgt berbakat, kan??? hehe

    -MsGoodNite- said...

    boleh tahan bakatnye tu...

    ibarat bunga baru berkembang, mekar elok jika dibaja.

    -MsGoodNite- said...
    This comment has been removed by the author.
    || NaFiRaa || said...

    memang berbakat.. tapiiiiii ade kena mengena dgn u ke???kikikiki

    ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

    wah....berbunga-bunga ayat....
    kalau disiram mau mengmbang bunga2 nih...huhu..

    keep it up :) Like..like :)

    Sham said...

    weh ada bakat tu...tapi aku memang agak 'bebal' dalam sajak ke puisi ke ni...

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    oklah tu...
    semua ada bakat..
    terpendam dan terkeluar aje.







    oittt...sudah tukar ka ?

    Al said...

    hahaha

    "pelik"

    Unknown said...

    pergghhh..terbaik ah..ade bakat :))

    HEROICzero said...

    layout baru? =)

    camar said...

    like3...
    x taw lak sya, awk pndai bersajak..hehee...

    ~Nur Zulaiha~ said...

    hang mgandung ka wei??...
    seriusly??
    ala, wat malu2 plk,
    sajak bukan main aihh
    maksud mendalam tu..

    wat ayat mudah dah lerr, snang phm

    aku bermimpi
    mimpiku ngeri
    dalam perut ada isi
    ada jantung yg bedetik
    tapi aku takut diri ini
    masih telalu mentah utk memerintah
    aku harap tidak lagi bergini
    ku kumpul kekuatan utk perut yg berisi...

    P/s : apa aku lolaq nie?? haha :D

    Carnation said...

    haha. pewittt sikit.

    Total Pageviews

    My Followers