• News

    26 May, 2011

    orang kampung

    aku orang kampung, lahir kat kampung, membesar kat kampung. terjun parit, terjun sungai, main dalam bendang, main dalam kebun getah, panjat pokok, terjun pokok, main guli, main tuju tin, main tuju kasut, main rounders, eh sume berkenaan kampung ni aku pro ahh. dulu zaman aku rasanya takdak playstation, dan tanpa malu2 kuceng, aku nak bagitau, aku tak penah main game playstation sampai sekarang. ok, aku outdated. aku mengaku, tapi aku tak kisah pun.

    kampung aku baru sangat ada coverage telefon ni. baru pun tak baru sangat, ada la dalam 2 tahun lepas kot. masa balik cuti, gila malu nak habaq kat kawan2 yang kampung aku takdak line. so dalam rumah tu, terpaksa la search coverage secara manual. last2 tak sangka, ada weh. masa tu ada line celcom ja. gila teruja, line tu ada kat tepi tingkap ja. kalo angkat2 henpon tu, nescaya line tu takdak. nak sms ok arr, tapi kalau nak call, memang celak* sikit laa. henpon takleh angkat, satgi line terus takdak, jadi terpaksa la membongkokkan badan, letak telinga kat henpon. hahaha. sungguh lawak masa tu.

    dan alhamdulillah, aku kawin pun dengan orang kampung jugak. hahaha. senang weh kalo background kita ni sama. kalau berbeza sangat, boleh bikin gaduh jugak. contohnya dari segi makan. aku ni orang kampung, dah tentu reti masak lauk2 orang kampung ja. haaa.. senang sangat la, goreng pekasam, goreng kailan ikan masin, buat sambal ikan bilis dengan tempe, siappppp.. tu pun mengkedarah tak hengat kan. memang real orang kampung punya, sampai makan pizza pun cicah pekasam. har har har.

    ni aku rasa, anak dalam perut ni pun insyaallah jadi pure orang kampung jugak. alasannnya ialah, setakat ni mana penah aku mengidam nak makan italian food ka, afrika food ka, sume makanan bercirikan kampung2 jugak aku suka. makan nasik dengan teloq goreng kicap, potong cabai sikit kasi masuk dalam itu teloq, wallawehhh, makan siap bertambah lagi. sama jugak kes makan nasik dengan ikan masin goreng, boh bawang besaq dengan cabai kering, itu pun melantak siap ketuk2 rice cooker tu. sabaq cek, sabaq.



    lauk2 yang di hidang masa aku kawin last year.. keh3x.. taktau apa motif aku tayang.. haha..

    22 comments:

    kucingorengemok said...

    kita pun tak pernah main playstation... apa playstation tu?

    bujal X said...

    huiyo~~ada peccel~~haha~~

    sitinaminah02 said...

    kog - ntah la, aku pun taktau playstation tu hapa.. station bus aku tau..


    bujal - peccel? mana2?

    pena rozie said...

    Seronokkan jadi orang kampung.

    alien said...

    sedap woiii~
    terliur ni haaa
    iskh3

    durrah said...

    sedap weyh lauk kawen ko.. tak macam lauk kenduri yang tipikal. mesti ayam masak merah, dagingbhiam, ngn sayur layuuu. huhu

    ahmad humairi said...

    anak nak makan tuuuu....tengok gambaq pon jad lahhh.

    Pala Maldini said...

    mak oiiii... sambal belacan sebeban!

    sahromnasrudin said...

    hang nak kembalikan ingatan aku kat kampong hang ka heheheheee

    ina mail said...

    special tu memang nampak style menghidang orang kampung ngan bandar berbeza. cik ina orang kampung dan masih suka duduk kampung.

    aNiS tHe BumbleBee said...

    saja tayang lauk nk perangat org jauhh laaa niiii!!!!

    Anonymous said...

    org kampung kawen org kampung..

    Tijah said...

    sedap tuu. anak aku kawen sok nasik putih, ikan kembung goreng, telo dadar, sambal belacan sama ulam jer. berselera kannnn?

    oh ada dizet jugak...

    pisang emas.

    dwatyKNY said...

    best apa jadi org kampung... budak2 yang tinggal kat bandar aku rasa rugi sangat... yelah dorg kecik2 lagi dah main dengan 'teknologi'... tak merasa langsung panjat pokok... angkat air dari perigi... mandi sungai.. dulu masa aku kecik fav aku main rounders... rindu gila weh...

    Dr K said...

    lauk kawin pun lauk kampung..best !!

    kampung u tahun 2009 baru ada line celcom? biar betik?

    Anonymous said...

    kampung skrg dh x mcm kampung..dh mcm duduk felda sbb depan, kiri,kanan sume pokok sawit..huhu

    Ati Masrif said...

    kak ati org bandar tapi kahwin
    org kampung...seronok...sbb dpt
    balik kampung...huhu

    Anonymous said...

    weh, weh, tu sambal belacan ke? nahh...kalo aku makan lauk kenduri ko tu, mmg laki aku berzikir ajak balik..sbb aku xmo angkat bontot..sedap tuuu...lauk kenduri skang boriiinnnngggg....
    -ola-

    Hantu Kak Limah said...

    fuhh dasat...bab makan ,mmng aku pilih yg kampung2 ni...tapi yg aku terkezut,dulu aku balik kmpung,depa x dak tv..skang ni siap astro beyond lg...mmng canggih kalah aku kt pekan koboi ni...heheheheheh

    DeLancrettLurpak said...

    apa lauknya GC? cer listkan, bagi aku terliuq sikit, hehehe

    sahromnasrudin said...

    aku ziatrah hang pagi jumaat nie heheheee

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    hmmm..hmmmm..

    yamm..yammm..


    erk.. Alhamdulillah.

    Total Pageviews

    My Followers