Tuesday, July 20, 2021

Hari Raya with No Electricity

Assalamualaikum wbt.


Aku tengah rebus ketupat palas kat dapur sambil dengar takbir dari corong speaker masjid, sedar-sedar senyap!


Takde letrik oiii… ni dah dekat sejam takde letrik. Aku nak off data internet ni, sebab satgi nak pergi cucuk vaksin. 


Semalam orang kat pusat vaksin called, suruh datang pagi sebab asalnya schedule untuk vaksin tu pukul 2 petang. Mau jugak aku pergi sekarang, sebab takde lektrik kan, mati kutu jugak duduk rumah. Hahhaha..


Ketupat dah siap kukus, rendangnya dah habis dimakan Amna dengan Aimy. Sedap sangat lah tu rendang ayam papa depa buat.



Ketupat palas favourite!

No comments: