• News

    05 October, 2010

    LAWAK TAK HENGAT

    Hujung minggu tu, Ola sorang-sorang kat rumah.
    Kak Kodijah balik kampung.
    Gua dan 3 lagi kawan gua, pergi audition Akademi Fantasia.
    Haha.


    Gua tipu saja.
    Tak ingat gua dan 3 orang kawan pergi mana, gua syak, pergi lawatan under course yang gua ambik kot.
    Yang penting, bukan pergi dating.
    Gua lebih suka single, slumber dan available.
    Keh3x.
    Tapi sekarang gua tidak suka single, gua suka double, contohnya double cheese burger. Haha.


    Ok, berbalik kepada cerita gua.
    Ola kat rumah sorang-sorang.
    Gua pun biasa dok rumah sorang-sorang jugak kalau semua member rumah balik kampung.
    Gua kan berani, jadi setakat dok sorang-sorang, memang tak de hal lah.
    Sia-sia gua mendalami ilmu Silat Pulut masa sekolah rendah dulu.


    Malam tu, masa masih belum balik ke rumah sewa, gua dapat SMS Ola.
    Ola tanya, bila gua nak balik.
    Gua cakap, petang sabtu lah.
    Ahad kan ada kelas.
    Gua belajar area utara, makanya cuti pada hari Jumaat dan Sabtu.


    "Kenapa?", gua tanya Ola.
    "Takde pape. Nanti ko balik, aku cite", macam serius je bunyi.
    Gua syak Ola ni gaduh dengan boyfriend dia, nak ngadu dengan gua, almaklumlah, gua kan pakar cinta. Keh3x.
    Pakar Cinta yang memilih untuk hidup single.
    Oh yeahhh....


    Lepas gua balik, Ola panggil gua dengan Kak Kodijah.
    Malas nak panggil budak 3 orang tu, kang histeria pulak.
    Peseng taikkk penakut.


    Cerita Ola

    "Masa tu aku pergi dapur nak basuh pinggan, pastu nampak macam orang hulur pinggan kat tepi, aku ambik. Alaaa.. Macam kita lepas makan tu, ko hulur pinggan suruh aku basuh". Ola cerita dengan tenang.


    Gua pura-pura cool lagi, gua tanya Ola, "dah tu hang buat apa?".


    "Dah basuh semua pinggan tu baru aku teringat, aku dok sorang, tadi tu sapa yang hulur pinggan kat aku".


    Ahhh.. sudah!! Gua dah mula seram sejuk. Bila gua seram sejuk, gua akan rasa takut nak bangun kencing sorang-sorang. Ohhh demmm.. Takkan nak ajak Kak Kodijah temankan, nanti dia kecoh kat budak-budak lain, malu ahh gua.



    P/S: Orang comel macam gua pun ada perasaan malu jugak okeh. Tajuk tak ada kena mengena dengan cerita. Best kan??? Hehe.

    40 comments:

    kata kila said...

    best korak lu.

    dem ah aku pulak yg takut grrrrr

    ~Nur Zulaiha~ said...

    kah kah kah...
    padan muka... hahaha,,
    mesti tiap kli p dapoq dok terpikiq... mmcm2....

    || NaFiRaa || said...

    errkkk.. nih citer benar ke tidak benar nih!! ko jangan~ sis slalu duk sorang kat opis nih~

    Mario said...

    loorrr...baguslah...korang takyah kemas lagi...dah ada yg tolong hulurkan pinggan...lps ni mesti seme2 rajin basuh pinggan...haha

    Kancilbiru said...

    suspender betul..habis? sampai lani tak tau sapa hulur pinggan la?

    hanie said...

    malas nak baca..lu cerita apa ni..? bagi sinopsis sikit...hahahaha


    *keji*

    gadisBunga™ said...

    ok la. dlm pinggan tu ada apa? nasi? mee?

    Cik Tim said...

    haha..mjur la dia hulur pinggan..kalau last sekali dia bg tangan dia?? hehee..

    Aujinz said...

    aiyak..

    nasik baik pinggan..
    buatnye dier hulur kepala..

    berbuih kat situ..

    Relevan said...

    Gua rasa lu masuk Raja Lawak baru Suai..ajak je 2 tiga orang kawan tu pergi audisen..

    ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

    ni drama ke realiti nih?...huhu..

    Amir Syahir said...

    setanding dgn drama opah.

    Carnation said...

    erkk seram haku =_=

    kucingorengemok said...

    hahaha... hantu lapar, tapi pemalas, pinggan tak nak basuh sendiri!

    Aleen Aiden said...

    ah ko...taim aku duk sorangla ko sebuk nak citer psl mende ni kan.hanceh!

    Anonymous said...

    akak belajar silat langkah 1000...hiks!

    Afique Zainuddin Ahmad said...

    jenis hantu pemalas ,basuh pinggan pun malas

    Yunus Badawi said...

    kalau takde org nak temankan saya boleh temankan awak pergi kencing tu hahaha

    aNiS tHe BumbleBee said...

    kira hantu tu rajin la gak dari hausemet kesayangan hg yg tinggai ja pinggan pas makan,tul dak?kah3x!!

    sitinaminah02 said...

    kila,

    ko camtu pun nak takut. poyo je. haha.

    sitinaminah02 said...

    NZ,

    haha.takut sat saja,lepas tu berani balik.besa la, pakai tangkal besi berani. haha.

    *tipu je

    sitinaminah02 said...

    kak nafira,

    betui punya cerita nih. tak tipu punyooo... haha.

    sitinaminah02 said...

    MARIO,

    hah, arini hulur pinggan, esok2 hulur kepala. toink.. toink..


    dusshhh..gua pengsan kat situ jugak!haha.

    sitinaminah02 said...

    Kak KB,

    ishh..sampai sudah tak tau..rasanya memang ada 'kewujudan entiti' kat situ.

    grrrr...

    ZR said...

    gile...tiba2 naik bulu roma...serius

    sitinaminah02 said...

    HANIE aka KAK CHO yang MACHO,

    next entri aku buat summary utk kak cho okeh.

    *dasar pemalas.haha.

    sitinaminah02 said...

    GADIS BUNGA,

    lupa pulak nak tanya member. sebab masa tu tak terfikir plak bab2 tu. takut punya pasaiiii..

    haha.

    sitinaminah02 said...

    BLACK ROSES,

    tengok2 plak tangan dia penuh bulu macam bigfoot!!

    terus koma kat situ jugak. har har har.

    sitinaminah02 said...

    AUJINZ,

    haaa.. tu lah, mujur tak tunjuk muka, kalo tak, memang demam tak keba2 la.. terkejut punya pasaiii.. haha.

    sitinaminah02 said...

    RELEVAN,

    hishhh.. ada plak raja lawak.. sy bukan pandai buat lawak pun.. huhu..

    sitinaminah02 said...

    MAWAR BERDURI,

    realiti la kak oiii.. haha.. bukan cerita expose mistik. keh3x

    sitinaminah02 said...

    HIRO,

    cerita opah??? yang kat TV1, drama lama2 tu ek? haha.

    sitinaminah02 said...

    6 SEPTEMBER,

    cittt.. apa der.. cerita budak tadika camni pun nak seram kah???

    sitinaminah02 said...

    KOG,

    haha. memang dasar pemalas kan.

    sitinaminah02 said...

    ALEEN,

    ho yeahhh.. padan muka.. hahaha.. jangan pandang belakang tau.. keh3x..

    sitinaminah02 said...

    MDT,

    silat langkah 1000 tu memang besh lah. tapi, kalo terpengsan kat situ, camno?? haha

    sitinaminah02 said...

    STIFFLER,

    hantu tu macam lu jugak. har har har

    sitinaminah02 said...

    YB,

    gataiiiii.. wahahahaha...

    sitinaminah02 said...

    KAK ANIS,

    ok, nanti bagi hantu ni dok umah yang kak anis beli kat SP tu.suh hantu tu jaga. bagi dia tebas lalang apa yg patut.

    mau??

    haha.

    sitinaminah02 said...

    KAZAZTAN TEAM,

    rilek ler. cool okeh. haha.

    Total Pageviews

    My Followers