• News

    06 April, 2011

    dan bila

    Bila saya malas, saya memang baring terbongkang saja depan tv
    Bila saya malas, orang nak datang rumah pun saya tak bagi
    Saya cakap, tak apa, esok saya pergi rumah awak

    Bila saya malas, saya hanya mampu pandang sampah-sampah di lantai
    Bila saya malas, langsung saya tak basuh pinggan
    Eh, esoknya ada orang suami yang tolong basuhkan pinggan
    Yeayyy

    Bila saya malas, saya asyik nak tidur je
    Dan saya hanya bangun ke bila saya lapaq
    Lepas saya makan pun, saya masih hendak tidur
    Teruk!

    Tapi bila saya rajin, sumpah saya kagum dengan diri sendiri
    Bila saya rajin seperti semalam, saya mop lantai supaya wangi dengan ajax fabulosososssososo
    Bila saya rajin, lantai rumah saya nampak berkilat-kilat macam cermin (tipu yang keterlaluan)

    Bila saya rajin, clear semua pinggan di sinki
    Bila saya rajin, habih baju-baju kotor saya kutip dan basuh

    Saya sendiri kagum dengan kerajinan saya
    Rajin kan saya???
    Ok, terima kasih kerana setuju dengan kata-kata saya


    * Mood hari ni belum pasti lagi rajin or malas. Hihihi.

    19 comments:

    Anonymous said...

    asslamualaikum gc

    kita doakan awak rajin sentiasa... =) ~

    bujal X said...

    saya bila malas serupa mayat.langsung tak bergerak~hoih! rajin sikit!

    sitinaminah02 said...

    manje,

    waalaikumussalam. thanks manje. tapi kita mmg sokmo malassss.. haha.


    bujal,

    eee.. malas serupa mayat.. grrr.. jgn tetiba jd hantu sudehhhh

    kucingorengemok said...

    kalau time rajin jemput² la datang rumah saya :)

    gadisBunga™ said...

    bila saya malas...paksa la mcm mana pun, keje takkan jalan jugak!

    sitinaminah02 said...

    KOG,

    awak ajak saya datang rumah awak kah?? nakkkkkkk. hehe


    GB,

    hahaha. betui3x.

    HEROICzero said...

    HAHAHA selalu nya mana lagi lebih, rajin @ malas? =D

    sitinaminah02 said...

    Heroiczero,

    selalunya lebih kat malasssss.. wahahahah..

    Relevan said...

    Awak tak rajin..sebab tu jadi malas..

    sahromnasrudin said...

    bila aku malas?? aku pun tak tau bile aku malas hahahhaaa

    Dr K said...

    Bila saya malas, habis lah budak kilang mintak MC kena hamun! ~haha

    ieda said...

    kena rajin dikk .. cayuk2 .. dah nak balik nie .. semangat balik lahh :))

    Al said...

    smoga dpt anak yg rjin sentiase..hehe

    suri solehah said...

    salam kenal..dah malam ni..so apa keputusan mood hari ni? :-)

    DeLancrettLurpak said...

    Aku kalau rajin, aku makan!
    Aku kalau malas, pun aku makan!


    hehehehhehe

    azieazah said...

    Kalu rasa ada semangat rajin, bagitau yer...

    Nak ajak mai ke rumah, banyak kain nak kene lipat.

    hehehehe

    Days said...

    gua kalo malas.dalam mimpi gua rajin.berkilat umah gua kemas.tp dlm mimpi je.lua mimpi.malas tahap ape nth.hahaha

    one2paii said...

    ini kes pembawakan buhdak nie kalo begitunya pesen pemalas cam lu nie..hahaha

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    kita adalah geng !

    Total Pageviews

    My Followers