• News

    05 April, 2011

    durian oh durian

    Durian tu di gelar raja buah
    Sebab badan beliau ada banyak duri
    Hati-hati kalau terhempap durian
    Boleh berdarah kaki
    Ohhh.. sakitnya

    Kata orang yang nak makan durian sangat-sangat
    Walaupun sekarang bukan musim durian
    Harga untuk 2 bijik durian 39 ringgit Malaysia
    Fuhhhhh...

    Mujur saya tak suka makan durian
    Saya suka rambutan aka moktan
    Sekilo paling mahal baru 5 ringgit Malaysia
    Nak makan 5,6 kilo pun boleh
    Sebab masih lagi murah berbanding durian
    Hihihi

    Walaupun saya boroi peknen
    Saya tetap tak menggemari durian
    Dulu ayah saya paksa saya makan, baru saya makan
    Nak jaga hati ayah
    Dulu saya tengok kawan-kawan saya makan durian dengan lahapnya
    Saya secara otomatiknya terasa nak makan

    Mujur saya masih diberi ketahanan untuk tidak mengidam nak makan durian!!
    Wahahaha

    26 comments:

    Kancilbiru said...

    wehhhh sedapnya durian...moktan selalu batuk la..huhuhu

    sitinaminah02 said...

    kak KB - durian tak sedap...!!! moktan la sedap.. yang isi lekang tu... nyam3x

    ahmad humairi said...

    Omputih kata makan doyan ni macam makan eskrem dalam jamban....tahla.

    sitinaminah02 said...

    cikgu ahmad humairi,

    eee..seriyesss kah depa cakap cmtu??? hahahaha

    sahromnasrudin said...

    aku duk sini br aku belajar kopek durian tau huhuhuhhh

    Dr K said...

    saya lagi suka tembikai...

    bujal X said...

    pernah minum air durian?

    haha~~

    gadisBunga™ said...

    manggis suka tak? ciku? mangga manis?

    itu semua faveret saya selain durian. :D

    Hanis Azla said...

    tak pernah tolak durian apatah lagi moktan.. he..he..

    || NaFiRaa || said...

    huhuhu..rindu nak makan durian.. tapi terpaksa berpantang buat sementara waktu..

    ~Nur Zulaiha~ said...

    hg deret tak bls comment aku na..
    meluat, aku dah la rajin buka nk tgk hg bls...
    malaih aarr aku nk comment dah,,

    sekian...
    senyum manis dari zulaiha.. (^__^)

    sitinaminah02 said...

    NZ,

    wahaha. aku baca, tapi takdan la nk balas. hegeh2 noh majuk. haha.

    Lea Isnawi said...

    aku antu durian!

    HEROICzero said...

    sekarang musim durian! =)

    tapi still mahal lagi. esok2 turun la tu hrga nya.

    Days said...

    kalo makan dohoyan nanti anak lu kulit kuning langsat der.ce try hee

    DeLancrettLurpak said...

    aku masa pregnant, makan durian.. rasanya tak banyak pun.. 2 biji sepanjang 2 hari.. hari-3 aku kena asthma.. padan la muka aku kannn?

    sitinaminah02 said...

    days - haha. tak mo lah. bushukkkk

    lurpak - mak aiii..kuatnya makan.. patut la blh kena asthma.. ish3x

    Relevan said...

    uiks ngidam durian?..

    alien said...

    kadang2 saya suka makan buah nam2..
    ada pokok nam2 di tepi rumah saya.. ada kisah disebaliknya..

    Anonymous said...

    teringin la hai~~~

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    kita sama !

    moktan yang jenis kecik pastu masam manis..huiyaiii susah nak cari.

    doyan suka jugak tapi kalau takde takpe..



    peknen ? tahniah !!!!

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    jangkit dari Anis lah ni !


    haha..

    Carnation said...

    manggis la best weh. family aku tak suka jugak derian ni. sebab tu kat dusun aku ada 4 batang pokok derian ja. pokok moktan dgn manggis banyak. tak sabaq aih nak musim buah ni.


    awat aku taktau hang peknen? ish

    cikceriacorner said...

    saya suke durian..durian best..

    tapi la ni kene pantang durian..heheh..

    Sham said...

    tak makan durian...?pelik...heee

    ~Nur Zulaiha~ said...

    hahaha...
    saja ja.. wat gempak,,

    :)

    Total Pageviews

    My Followers