• News

    06 June, 2011

    cuak!

    Jambatan Pulau Pinang


    hari sabtu lepas
    akak dengan avang pergi soping
    berejam-rejam soping
    sampai kematu tapak kaki akak

    seronok betui soping
    rasa macam nak hangkut sume barang dalam kedai tu
    tapi akak masih sedar diri
    akak bukan beruang berwang

    kat kaunter tempat nak mambayar
    cashier menjalankan tugas dengan gigih
    titt.. titt.. titt..
    mesin scan berbunyi

    menghampiri angka ringgit malaysia tiga ratus
    muka akak sudah mula nak bertukar menjadi otromen
    duit dalam wallet memang ada tiga ratus dan syiling2 sahaja
    setelah di kirakan semua jumlah dan tolak diskaun
    semua barang yg di beli berharga rm316

    haipp..mujur cukup duit akak dengan avang
    kalau tak cukup, tak kan nak cancel je barang2 tu??
    mallew ahh, ramai orang pulak tu
    akak ada terfikir nak pura2 sawan je masa tu
    tak ler mallew sangat kan.....

    moral dari cerita akak:
    1) sebelum soping, pergi cucuk duit dulu
    2) kalau nak soping, jangan lupa diri
    3) jangan berdiri dan berjalan lama2 sangat, nanti kaki sakit dan menangis

    19 comments:

    kucingorengemok said...

    ko nangis? ahahahhaa, gila punya tak machoooo! >:)

    bujal X said...

    ada beli buah pala??

    Unknown said...

    berjimat cermat...kgn byk shopping.....hehehehe

    sitinaminah02 said...

    kog,

    haha. sejak dua menjak ni hilang kemachoan diriku. kah3x.

    sitinaminah02 said...

    bujal,

    buah pala tak sedap, i like jeruk salak!! terbaek.. haha..

    sitinaminah02 said...

    azam,

    heheh. sekali sekala soping, bkn selalu.

    sahromnasrudin said...

    jangan lupe sweep debit kad anda hehehheehehe

    Pala Maldini said...

    ada satu moral lagi :

    apply lah credit card.. sesak2 zap zap zass je la...

    nota : risiko tanggung sendiri ye..

    Sham said...

    ada satu petua,sebelum shoping makan kenyang2 dulu...bila dah kenyang nafsu nak bershoping jadi kureng sikit...

    Hanis Azla said...

    pernah juga rasa nak sawan bila duit cukup2 dlm purse & card kedit pula tertinggal time shopping.. he..he..

    Yunus Badawi said...

    Kalau akak pura2 sawan mmglah akak tak malu tapi avang yg malu hehehe

    Yunus Badawi said...

    Kalau cucuk duit dulu agak2 sampai tak 500 soping tu? ngeeee

    sarah-najwan said...

    betul2...akak kalu nk soping..hubby siap2 cucuk duit..

    kalu akak yg soping brg2 runcit..siap calculate ngan henpom dulu..takut $$ xckup..malu ahhh..hehehe

    Dr K said...

    wife saya pernah dgn selamba pulangkan balik barang masa shopping kat Tesco, beli ratus2, tapi bila nak bayar baru sedar tak bawak wallet! ~hahah

    Aida Azryn said...

    hahaha.. nasib baik cukup duit.XD

    aNiS tHe BumbleBee said...

    kakakakka!kak penah nk pi isi minyak.dgn blagaknya soh bangla tu cuci cermin keta.nk pi cucuk duit kt atm,out of serbis plakkk...ucap tima kasih kt bangla,blah.xjadi isi minyak.bangla konfem bengang.kakakaka!

    Unknown said...

    jgn shopping.. :P

    ahmad humairi said...

    len kali ajak avang bediri sama kat kaunter...yakin sket.

    PenDekAr LauT said...

    Hahahahah.. tgh bayangkan kalau adik pura2 wat sawan... Kah kah kah...

    Total Pageviews

    My Followers