• News

    19 January, 2012

    HARI BERUNIFORM SEKOLAH

    Semalam masa keluar lunch, nampak budak-budak sekolah pakai uniform persatuan. Homaigod, rindu zaman sekolah menengah dulu. Dulu-dulu mesti tak sabar punya nak tunggu hari rabu (eh, rabu ka selasa ntah) sebab tak payah pakai uniform sekolah.


    Lagi satu, bukan main kembang lubang hidung kalau dapat pakai baju persatuan, rasa riak bukan main. Apahal yang nak diriakkan sangat pun entah la. Hahahaha..


    Ceritanya, dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5 aku join persatuan taekwondo. Masa tu, kalau tak puas hati, rasa boleh ajak bertumbuk. Walaupun baru tali pinggang kuning. Kahkahkah. Macam bangang!


    Nasib baik cikgu penasihat buat t-shirt persatuan, kalau tak, mau lembab ketiak sebab kena pakai uniform taekwondo yang maha tebal tu dari pagi sampai petang. Phewwww..


    Best pulak kalau dapat ingat balik kenangan masa sekolah dulu. 

    17 comments:

    sahromnasrudin said...

    aku masuk band..rindu nk tiup trompet huhuhhhh

    sitinaminah02 said...

    hamboi sahrom, berdarah seni betui. otografff pelisss

    Hanis Azla said...

    skrg ni tentu dah black belt kan? kan? he..he..

    Yunus Badawi said...

    Masa zaman saya tak kira hari apa tetap kena pakai uniform sekolah.... huhuhu

    Unknown said...

    saya dulu join rangers puteri, hihi, siap jadi presiden lagi, kihkihkih..gila kuasa betul

    ~Nur Zulaiha~ said...

    aku dulu dan la, tali pinggang biru.. tp lani stu step pon tak igat.. perabih duit mak bapak ja rasa,,
    tp kat sklah aku taekwondo 2 kelab smpingan ja, pstuan bik len plk, klab pon len jgk..

    fuyoo hg nya tmpat comment nie bleh bg reply lg.. hebat oo,, ajaq wey..

    ardzmarn said...

    satu persatuan pun gua tak masuk dulu.. keh3..

    Cik Anita said...

    aish..

    dari zaman sekolah dulu, sampai sekarang pun memang tak suka bab2 uniform ni.lecehhhhh...

    Days said...

    gua krs.kalo g skolah hari rbu tu rase stylo gile dh.mcm tentera muahahah

    sitinaminah02 said...

    xla kak, sekerat jalan je. hahaha

    sitinaminah02 said...

    zaman kitorang baru efektif kot benda ni

    sitinaminah02 said...

    wah..presiden gitu..

    sitinaminah02 said...

    wahh.. biru apa? biru muda ka merah?

    tu la, rugi tak amek smpai abeh, sekali nak ujian dh berapa dh kena bayar

    sitinaminah02 said...

    lu rajin ponteng sekolah, memang la tak masuk apa2 persatuan. pemalas! haha

    sitinaminah02 said...

    i loike!!

    sitinaminah02 said...

    haha. krs kaler ijau tu kan.

    ~Nur Zulaiha~ said...

    biru pnh..
    spm wey spm..bhnti sbb nk fokus.. haha

    Total Pageviews

    My Followers