• News

    30 October, 2012

    PEMANGGANG AJAIB YANG TAK TAU AJAIB KAT MANA

    Alkisahnya kawan2 aku pakat dok cerita pasal pemanggang ajaib, sampai aku pun tergedik2 nak beli jugak pemanggang ajaib ni. Kawan2 aku kata, boleh masak macam2 guna pemanggang tu. Yang penting, senang nak bakaq ikan ka, ayam ka.

    Aku rasa sejak 2 minggu lepas kot aku asyik sibuk nak beli pemanggang ajaib ni. Jenuh dok gugel kat mana juai pemanggang ajaib ni yg murah. Kebanyakkan aku jumpa harga dekat2 RM 140. Last2 aku post kat fb pasal pemanggang ajaib ni, anak buah aku yang duduk kat Lumut ni kata dia pun ada beli gak, RM 96.70 ja kalau beli dengan harga ahli.

    Lepas maghrib terus pujuk ayah emran pi cari pemanggang ajaib ni, member kat KL pun nak jugak. So beli 2, satu untuk dia, satu untuk aku. Wakakaka. Semangat gila. Dan pagi tadi masa nak pi keja, aku tengok ayah emran dah siap rasmi dah pemanggang ajaib ni. Ciskekkkk betui laki gua tu, orang yang beli pun tak rasmi lagi, dia dah rasmi dah. Buat roti teloq ja pun. Cewi sungguh.




    Mak emran cewi dengan pemanggang ajaib baru beli.. hihihi..

    21 comments:

    Dr K said...

    ahahahaha...cuba lah panggang ikan pulok...nak try sedap tak

    cheqna said...

    ok je pemanggang ni...selalu gak guna =)

    Yunus Badawi said...

    org KL suruh org Lumut belikan? Ajaib sungguh ... hehehe

    FaizalRSD said...

    buat panggang ikan ok la.at least takdelah rumah penuh asap macam pakai arang tu.tapi ape yang ajaibnya tak taula,hee!

    Unknown said...

    alaaaaa.. sis pon teringin sgt nak beli pemanggang ajaib nih.. jelezzz!

    Days said...

    mak aku mesti suke nih pemangang ajaib nih.since keje die asik nak bakaq ikan je hahhahha

    Hanis Azla said...

    serius glamer pemanggang tu sekarang.. akak belum beli lagi.. sebab tak rajin masak, itu yg bertangguh2 nak membeli tu.. he..he..

    kata kila said...

    boleh pinjam tak mak budak? kahkahkah

    NER said...

    Belikan kat mak gak..tak payah nak guna kayu api dah

    kurus said...

    memang ajaib dik ..
    akak masa baca macam x caya
    bila mak akak beli , wahhhh semua boleh buat ngan pemanggang nie
    macam pelik gitu ..
    petang tadi buat lempeng ngan pemanggang niee haaaa bayangkan !
    sampai ke lempeng pun boleh ;)

    sitinaminah02 said...

    semalam dah rasmi panggang ikan, cepat dan sedapppp.. hahaha

    sitinaminah02 said...

    hihih.. dah guna dah.. bestttt!!!

    sitinaminah02 said...

    hahaha.. memeyyyy ajaib.. ni pun ada org kedah nak order plak

    sitinaminah02 said...

    tak sabaq nak try panggang benda lain pulak lepas ni.. baru try panggang ikan.. hihihi

    sitinaminah02 said...

    sy boleh tolong belikan, tak charge pape pun.. nak eh?

    sitinaminah02 said...

    weh, beli lah 1 kat mak hang.. tobat syok weyyy..

    sitinaminah02 said...

    hihihih.. sy dgn ayah emran konon2 nak makan benda2 yang panggang2 ni kak.. ayah emran nak jaga badan, sy pulak nak jaga tekak.. hahaha

    sitinaminah02 said...

    buleh, buleh blah.. hahahaha.. beli la woiii..

    sitinaminah02 said...

    hahahaha.. alamak...

    sitinaminah02 said...

    hahahha.. sy belom explore lagi kelebihan pemanggang ajaib ni.. baru panggang ikan.. hehehe

    NER said...

    Kami pon ada...tapi mak taktau nak guna camna..

    Total Pageviews

    My Followers