• News

    10 November, 2011

    FACEBOOK VS TWITTER

    FACEBOOK

    - menyampah bila yang cuba nak add kita, tapi sebenarnya ada agenda tersembunyi, samada nak jual insurans / baju online / promote apa-apa pakej termasuk la MLM haramjadah


    - orang over yang beria-ia nak upload kereta baru beli, rumah cat warna apa, pergi bercuti kat mana-mana (ni stok geng MLM yang konon dapat hadiah bercuti dari syarikat MLM).


    - orang tudung lubuh (bukan pakai tudung bawal biasa, tudung wardina, tapi tudung bidang besar) tapi upload gambar peluk-peluk laki bini.


    - like status sendiri! ni yang paling sadis. kesian, sebab tak ada orang nak komen status dia.


    - pelik bila ada yang update status banyak-banyak kali dalam sehari.


    - tak suka kalau someone post pasal benda sedih, then ada orang pi tekan button like.



    TWITTER

    - boleh taip status berapa juta kali dalam sehari


    - kadang-kadnag, nak lipat baju pun nak cerita dalam twitter


    - boleh follow akaun artis dan komen status depa, mana tau depa akan reply. kehkehkeh. kalau kat facebook, belum tentu artis tu nak reply.


    - suka twitter sebab tak ramai ada akaun twitter, jadi nak kutuk ka hapa rasa sangat selesa. kahkahkah


    - kalau follow akaun imammudaasyraf, ada Q and A session. bestttt...


    - tak boleh upload gambar banyak-banyak, 1 gambar untuk sekali twit. tak macam facebook, sekali upload boleh masuk 40 gambar. bajet artis kot, nak letak gambar banyak-banyak. haha

    - takdak status in relationship / married to /  single



      


    8 comments:

    Dr K said...

    saya tak ada twitter, dan tak pernah sekali pun bukak website twitter..hahaha..

    ~1st time saya baca pasal org kat FB 'like' status dia sendiri! hahahaha

    gadisBunga™ said...

    aku rasa sampai nak deactivate fb sebab skrg ni dah pandai pakai twitter tau! hahaha!!!

    Pala Maldini said...

    saya tak ada twitter :-(

    bujal X said...

    harap sudi add saya~tiada niat tersembunyi~muhamad firdaus bujal

    *kemain bersopan saya kan? keh keh~

    || NaFiRaa || said...

    2 2 akaun ade.. tapi kat twitter kurang aktif.. hehehe

    Mario said...

    penah ada...tp dah lupa pw...hikhik

    wachak said...

    x pernah ada acc fb tapi acc twitter ada. Bergasak ler apa nk twit. kalau x suka bleh unfollow :P

    a.z.r.i.n.a.03.07 said...

    Entah apa login & pwd twitter aku. Tak hingat..

    Orang sibuk ada, aku pun nak ada...

    Total Pageviews

    My Followers