Monday, November 8, 2021

BILA HANG CRAVING NAK MAKAN TOMYAM

Assalamualaikum 


Harini tepat 5.30 petang, officemates pakat off PC dan cabut balik. Aku yang asalnya nak stay lama sikit, tak jadi nak siapkan kerja sebab tinggal aku sorang je dalam bilik tu. Tak boleh jadi, terus off PC dan balik. 😂


Takut hantu.
Eh takla, main-main je. Mana ada hantu siang-siang ni kan.


Sampai rumah, ajak anak-anak keluar, kesian anak-anak, mesti bosan. Langsung tak pergi mana-mana. Singgah ke Farmasi I Sihat sebelah Sofera Hotel, nak beli ubat selsema sebab anak-anak tak berapa sihat. Beli sekali ubat batuk dan ubat demam. Kat situ saja dah habis lebih RM35. It’s ok, janji anak-anak sihat. 


Aku biasanya memang akan topup ubat anak-anak dekat Farmasi I Sihat ni, sebab aku suka points yang nanti bila dah cukup, aku boleh redeem dengan barang-barang lain. Selalunya memang aku akan redeem dengan vitamin anak-anak.



Tak tenang mama nak kerja bila fikir anak-anak tak sihat. Hati mak mana yang tak risau kan, dah lah sekarang ni memang musim covid. Kadang-kadang, punca dapat covid tu pun taktau dari mana. 


Singgah ke Speedmart, tukar syiling yang suami aku kumpul. Dapat la RM70. Yahuuu… Dapat la topup barang rumah sikit. Pusing-pusing dalam Speedmart, teringat nak beli stok megi aka instant noodle kot-kot lapar kat office nanti, boleh lah makan.


Kebetulan lapar tomyam, jadi bila ternampak mee segera perisa Tomyam, try lah ambik 1, nak ambik 2 takut tak sedap, tak kena dengan selera. Balik rumah, masuk air panas, 2 minit lepas tu baru makan.


Wahhh… sedap lah!
Rugi lah beli 1 je. Next time kena beli lebih.
Makan sampai licin, kuah-kuah sekali pun licin kami bedal.




Mamee Express Cup Perisa Tomyam!
Sedap!




Tak lupa ubat untuk anak-anak.
Bagi aku, kalau ubat batuk untuk anak-anak, memang aku akan beli Prospan. Alhamdulillah, serasi dengan anak-anak.


No comments: