• News

    07 November, 2021

    MANJUNG DAH ADA FAMILY MART

    Assalamualaikum 



    Macam tajuk kat atas lah kan, Manjung dah ada Family Mart! 



    Yes kawan-kawan
    Kalau sebelum ni kalau nak makan makanan atau minuman yang viral macam dekat Family Mart atau macam air bubblebee Shuib jual tu
    Dekat Manjung ni memang tak ada
    Kena lah ke Teluk Intan atau boleh terus ke Ipoh



    Tak salah aku, ada jugak yang jadi PS aka personal shopper untuk belikan barang-barang viral dari Family Mart dan jugak air viral bubblebee Shuib
    So far aku belum pernah guna khidmat PS ni sebab masih boleh bertahan dari order benda-benda viral ni



    Kata orang, harga pun boleh tahan!
    Alamak!



    Ok, berbalik pada cerita aku
    Sejak dekat FB asyik dok promo pasal Pak Kodi Family Mart, so why not lah kita cuba kan?
    Tak perlu nak pi beli jauh-jauh pun
    Dekat Manjung jugak



    Alang-alang dah gaji, balik kerja petang tu, bawak anak-anak ke Pak Kodi Family Mart
    Tapi aku sorang je lah yang masuk
    Anak-anak tunggu dalam kereta sekejap
    Honestly masih takut nak bawak anak-anak keluar



    Aku pusing-pusing dalam kedai dulu
    Asalnya kedai ni dulu kedai Jalinan Qaseh, yang jual banyak barang-barang Tupperware, keperluan haji, makanan frozen
    Tapi mungkin kali ni owner tu nak tukar konsep jadi family mart, Alhamdulillah nampak macam dapat sambutan yang menggalakkan






    Jumlah yang dibelanjakan






    Honeycomb ni sedap. Mula-mula tu staff Pak Kodi Family Mart cakap dah habis, so aku kecewa jugak lah. Tapi rezeki aku petang tu kot, ada pulak haaa… dapat la merasa..






    Yang sebelah kiri ni fruit yogurt kot. Sedap jugak, aku request letak buah dragon fruit.






    Manggo ice blended! Sedap jugak.
    Hahahaha.. semua sedap aku ni..






    Last but not least, oden!
    Sedap jugak oden ni, licin kami makan.
    Tapi boleh tak letak kuah lebih sikit, at least sampai tenggelam bebola-bebola tu
    Tak cukup la nak hirup kuah.. šŸ˜‚



    So far bagi aku, semua sedap. For those yang belum pernah beli, boleh lah serbu Pak Kodi Family Mart!
    Tak payah dah hampa semua nak pi Teluk Intan atau Ipoh semata-mata nak beli makanan / minuman yang viral tu kan.



    Mungkin la dari segi rasa, ada rasa yang berbeza, tapi bagi aku yang tak berapa kisah sangat ni, not bad! Jom support usahawan tempatan kita. 



    Buat Pak Kodi Family Mart, semoga terus maju jaya! 



    ****

    Opppsss.. sorry, terpaksa edit post ni, sebab ramai orang salah faham pasal Family Mart dah buka dekat Manjung. By the way, Kedai Pak Kodi ni konsep dia mostly masa kedai Family Mart jugak, maaf ye, ramai pulak yang tersalah faham. Maaf kan daku ya kawan-kawan.






    No comments:

    Total Pageviews

    My Followers