Thursday, November 4, 2021

RFID buat suami, selamat bertugas di tempat baru

Assalamualaikum 


Mood tak berapa nak stabil sejak-sejak suami bagitau dia kena bertugas ke tempat baru. Aku tak berapa tunjuk sangat emosi sebenar aku, padahal aku agak sedih. Suami takde nanti, bermakna aku sorang-sorang kena handle anak-anak.


Kalau aku tak kerja, mungkin mudah. Boleh pindah ikut suami sekali ke tempat baru, tapi disebabkan aku kerja, dan aku ada my own commitment tiap-tiap bulan yang kena bayar, makanya aku harus kerja untuk langsaikan commitment aku semua tu.


Nak harap gaji suami sorang-sorang untuk cover makan minum kami 1 keluarga, tambah dengan commitment aku, memang tak cukup lah. Maka, inilah yang terbaik untuk kami. Biar je lah suami yang pergi ke tempat baru ni dulu. Harapnya aku dengan anak-anak OK je kat sini. *senyum kelat*


Haritu aku ada order RFID dan guna untuk kereta yang aku guna, macam best jugak. Tak payah dah nak touch card macam kad Touch & Go sekarang. Janji tempat tol yang kita nak guna tu ada signboard RFID, dah boleh guna.


So, alang-alang suami aku nak kena bertugas di kawasan Sg Besi dan dia pun plan nak bawak kereta viva lama aku tu, jadi elok lah kot kalau ada RFID kan. Kalau ada RFID ni tak payah lah beratur panjang dekat line Touch & Go, sumpah lebih smooth perjalanan kita.


RFID ni dah lama pun orang pakai, aku je yang jakun baru nak guna. Kisahnya, masa balik Kedah haritu, lorong Touch & Go panjang gila, jenuh lah beratur oiii… Tapi bila tengok lorong RFID smooth gila, balik je dari Kedah tu terus aku order RFID tu. Yeayyy… senang dah nak pi mana-mana nanti. 


Nak topup pun senang, just reload guna apps Touch & Go E wallet je. Cas tu akak terus tolak ke akaun Touch & Go E Wallet kita. Nak pasang pun senang, samada letak dekat lampu kereta atau cermin kereta kita.


Untuk suami aku, semoga dipermudahkan segala urusan di tempat baru nanti. Welcome to PJJ life lepas ni. 




No comments: