Sunday, November 14, 2021

Welcome To Long Distance Relationship Life

Assalamualaikum 


Suami aku baru je gerak dari Manjung ke KL. Esok akan memulakan tugas di tempat baru. Aku asalnya cuba berlagak rileks tapi akhirnya airmata aku tumpah macam air terjun. Sumpah tak dapat tahan airmata ni walaupun aku dah cuba tahan.


Sampai ke saat aku menaip cerita ni, aku masih lagi menangis. 


Suami di tempat baru, aku dengan anak-anak disini. Aku tengok anak-anak rileks je sambung tengok TV, macam nothing happend, padahal lepas ni papa depa dah takdak kat rumah macam selalu. Papa yang selalu imamkan solat jemaah, yang selalu ajar depa mengaji. Yang selalu jugak masak untuk kami semua.


😭


Lepas ni aku kena kuat demi anak-anak. Dekat sini memang kami takde sapa-sapa, sedara mara pun takdak. Lepas ni tak boleh stayback lama-lama dekat office, kena balik on time sebab kesian anak-anak. Kalau dulu ye la, suami balik keja awal, boleh tengokkan anak-anak.


Aku harap aku dan anak-anak mampu tempuh cabaran dan ujian ni dengan baik. Semoga suami aku baik-baik dekat sana, dan kami jugak baik-baik dekat sini. Semoga Allah permudahkan segala urusan kami semua. 


Walaupun ramai orang cakap Manjung - KL tu tak la jauh kalau nak di bandingkan dengan Manjung - Johor, atau Manjung - Sabah, tapi aku je yang hadap benda ni, you not in my shoes. 


Ok, nak sambung teriak. 😭


Doakan kami ok ye. 😭




No comments: