• News

    28 October, 2010

    ZETTY VOUGE

    Zaki berumur 24 tahun. Kulit memang putih gebu, meawarisi kecantikan yang dimiliki oleh mak Zaki, seorang primadona kampung. Mak Zaki pernah menang beberapa pertandingan Ratu Kebaya peringkat daerah sebelum berkahwin dengan seorang askar yang macho, iaitu Pak Zaki.


    Zaki ada kakak seramai 4 orang. Zaki tak ada adik, tak ada abang. Maknanya Zaki adalah anak yang ke 5. Kalau tak betul, sila congak sendiri. Kalau matematik failed, sila pergi guna kalkulator.


    Sejak kecik, Zaki memang rapat dengan mak dan kak-kak dia. Jarang sangat berkawan dengan budak-budak lelaki satu kampung. Bila budak-budak lelaki yang sebaya Zaki ajak Zaki pergi main tuju tin (hangpa panggil apa game ni, baling tin ka), Zaki tolak. Zaki nak main masak-masak dengan kak-kak Zaki. Apa barang main panas di luar, nanti kulit boleh jadi hitam. Masa tu Zaki belum kenal produk Vaseline.


    Pak Zaki garang, sebab tu Zaki malas nak join pak dia pi kebun. Kalau Zaki pegang parang terhegeh-hegeh, free je Zaki kena maki dengan pak dia. Macam harreeemmm je. Masa Zaki pakai t-shirt merah jambu kak Zaki pun pak Zaki marah walaupun t-shirt tu macam jersey bola jugak. (hahaha.. apa kes jersey bola kaler pink. Lantak arr. Ni cerita pasal Zaki kan, bukan kisah benar).


    Lama-lama Zaki jadi memberontak. Ada suara lain yang menjerit-jerit dalam diri Zaki. Zaki tak suka nama ni. Zaki tukar pergi letak nama Zetty. Baru glemer. Masa ni Zetty dah habih belajar. Zetty kerja kat KL, standard la budak-budak kampung macam Zetty, rasa tak cool lah kalau tak kerja kat KL. Kalau orang kampung tanya, "hang kerja apa sekarang?", laju je kata kerja kat KL. Bodoh. Orang tanya kerja apa, bukan tanya kerja kat mana. Padahal pi KL kerja cuci pinggan kat kedai makan je, tapi balik kampung boleh buat gaya best, pakai spek mata hitam, slang Kedah pun dah takdak, tukaq pi cakap KL.


    Dah makan ker? --- padahal dulu cakap dah makan ka?
    Kejap.. Kejap.. --- padahal dulu cakap sat.. sat..
    Roti telur satu --- padahal dulu cakap ghoti teloq satu.


    Kat kedai makan tempat Zetty kerja, ada jugak mat-mat Afrika yang macam haram je rupa sekoq-sekoq selalu mai makan kat situ. Geng-geng mat Afrika ni ada jugak ajak Zetty join group depa. Tapi alhamdulillah, Zetty masih kuat pegangan agama. Masih ingat halal haram. Zetty nak tukar nama je, bukan nak tukar identiti dan sifat keperibadian Zetty sebagai lelaki tulen.


    Gila vavi gak mat-mat Afrika, dah la sekoq-sekoq muka cam cipan, ada hati nak ajak Zetty jadi cam depa. Hari tu Zetty sempat jugak snap gambar mat-mat Afrika ni.




    Ni lebih kurang macam Destiny Child kot?




    Pilih yang mana berkenan di hati




    Macam Rihanna tak?




    Kalau mekap sikit, pakai baju yang elok macam Beyonce tu pakai dalam video klip dia, rambut buat curly-curly sikit, tukar kaler rambut pi jadi blonde ka, agak-agak boleh lawa jugak depa ni kan???

    23 comments:

    sahromnasrudin said...

    hahahahha...jiran aku kat kampong namanya zakiah..suka main bola tetiba plak leh tukar jadik zaki..pakai suar jeans, longgar..t shirt rappers sampai leper dia punya tutttttttttttt huhuhuh...

    CeeKeen said...

    hahahaha..memang sekoq2 mat2 afrika muke cam cipan...kihkihkih..ayu tu...hehehe..

    platipus said...

    auuw.....seksi nya...hik hik

    Pala Maldini said...

    auw.. tak rela ai.. tuleeennn, bang!

    Cik Anita said...

    ahaha.menggoda you~ so sweeey! kih3

    nnt email number fon kamu ye dekat aku. sng sikit nak tanye apa-apa. sbb nak balik kg minggu ni, kot2 boleh tolong setel.

    sha_ety@yahoo.com.my

    macha_sezs said...

    tapi kalau tengok yang siam punya, tergoda iman jugak weh!

    haha

    kata kila said...

    kepala hot macam rihana

    || NaFiRaa || said...

    astaga!!! mintak dijauhkan lah dari zetty tu.. amin~ muahahaha

    Relevan said...

    Boleh kenal tak dengan Zaki@Zetty tu?..hehe!

    Yunus Badawi said...

    Cek nak tengoq gambaq zetty bukan gambaq mat afrika tu.

    Mai la kasi cek tengok no hehehe

    hentakbelipat said...

    aku nak jerit jap.......argh!!!!!!!!!!!!!!!

    wachak said...

    Ni n3 ker iklan weii .. siap ada pic aww aww lagi. x menyelerakan ... hu33

    one2paii said...

    cis..macam le dalam gmbor tuh cantik pakai bebaju cenggitu..jalan tergedik2 lak tuh..nasib gua xpndang lamo2..kalo idok,tersangkut di hati guaa..bhy bhy..huhh

    Aida Azryn said...

    Haha! gelimat! XD

    AngahSayang2314 said...

    hahaha... nie bukan jer para lelaki suka semua suka nie kecuali angah ehehhehe

    Aujinz said...

    kat kampung aku ada member nama Sally
    dulu nama Salleh..

    Mario said...

    siot je...geli aku tgk...

    HaN WarreN said...

    pesal mamat afrika ni muka cam aku wehhh???? hahahahaha

    sitinaminah02 said...

    @sahrom,

    apa motif weh cakap pasal leper tuttt tu? hahaha


    @ceeken,

    burok gila kan? org kita pn kalo wat perangai cmni, tetap nampak buruk.

    kan??


    @platipus,

    jgn cakap hang terberkenan lak weh.. haha.


    @pala maldini,

    auuwww bang. sangat tulennnn. hahaha.


    @nita,

    suweeeyy ker suwettt? hahhaa.

    tq nita. ;p


    @macha,

    betul kan, yang siam punya sgt real kan. lagi lawa dr yang tulen kan bangg... haha.

    sitinaminah02 said...

    @kila,

    ayat cam jeles je? haha


    @kak nafira,

    zetty ok kak, yang mamat2 itam ni yg tak ok. grrrr... geli. haha.


    @relevan,

    hahaha. gatai la abg syed ni.


    @YB,

    gambar zetty takdak dalam simpanan chek. maap ye. keh3x.


    @hentakbelipat,

    why & why nak jerit? hahaha.

    sitinaminah02 said...

    @wachak,
    hahhha. ni entri lah weh.


    @one2paii,
    lu suka yg mana 1 weh? hahaha.


    @aida,
    geli lah kunun.hahaha.


    @angah,
    ada ker lelaki yg suka???


    @aujinz,
    auuuwww. sally yuuuu.. haha,


    @mario,
    haha. lelaki tgk pn geli, ini kan pulak pompuan tulen cam gua ni. haha.


    @hantwo,
    weh,aku tak cakap k. hang yang cakap sndiri mat2 itam ni muka cam hang.

    har har har. mengong betoi.

    Oney Nurislam said...

    lucu la

    Anonymous said...

    The treatment procedures at Dentistry In Plano Texasry Wall Street NY.

    One of the biggest and most important features you have is your smile.
    Educational Background: When finding a reliable
    dentist service in California, make sure to choose the
    dentist who offers good service quality at reasonable rates.


    Also visit my webpage ... emergency Dentist plano Texas

    Total Pageviews

    My Followers